AXA Global Healthcare a asigurat peste 200 de persoane şi companii din România de la reintrarea pe piaţa locală

AXA Global Healthcare a asigurat peste 200 de persoane şi companii din România de la reintrarea pe piaţa locală

Autor: Mircea Nica 27.11.2019

Grupul francez AXA, care a reintrat pe piaţa locală din România în mai 2019 prin intermediul brokerului Leader Team, are peste 200 de asiguraţi, persoane fizice şi companii, cu poliţe de sănătate.

„Până acum avem peste 200 de asiguraţi, atât persoane fizice, cât şi companii, care au o poliţă de sănătate de la AXA. Această divizie a grupului AXA este specializată pe poliţele de sănătate şi a intrat pe piaţa din România pentru prima oară. Cealaltă divizie a grupului francez, care a ieşit de pe piaţa locală în urmă cu trei ani, era specializată pe asigurări de viaţă”, a spus Alexandra  Durbaca, director executiv Leader Team Broker.

În primăvara acestui an, Leader Team Broker a readus pe piaţa din România grupul francez AXA, printr-un parteneriat care presupune vânzarea de către brokerul local a poliţelor de sănătate cu acoperire internaţională şi decontare directă emise de AXA către persoane fizice şi IMM-uri. Grupul francez AXA s-a retras în urmă cu trei ani din România după ce a vândut operaţiunile locale grupului austriac VIG.

Tarifele pentru asigurările de sănătate emise de AXA erau preconizate să înceapă de la 700 de euro pe an pentru adulţi şi de la 450 de euro pentru copii. Pachetele care au fost puse la dispoziţie odată cu reintrarea pe piaţa locală din România aveau la bază acoperiri de până la 125.000 de euro în varianta de bază şi 6,3 milioane de euro în varianta cea mai complexă. Entitatea care a emis poliţele de sănătate până în prezent este AXA Global Healthcare, o divizie a AXA din Marea Britanie.

Divizia grupului francez, care a intrat iniţial pe piaţa locală din România în 2010, a cumpărat divizia de viaţă a Omniasig, asigurător pentru care a plătit sub 10 mi lioane de euro. AXA a ieşit din România în 2016 prin vânzarea operaţiunilor locale către grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG).

Businessul AXA a fost absorbit de BCR Asigurări, compania locală de asigurări de viaţă a grupului VIG.

Înainte de a finaliza tranzacţia cu VIG, francezii au mai avut două tentative eşuate de a vinde operaţiunile locale, una către falimentara Astra Asigurări şi cealaltă către Certinvest.

Sursa:

https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/axa-global-healthcare-a-asigurat-peste-200-de-persoane-si-companii-din-romania-de-la-reintrarea-pe-piata-locala-18624408