Raspunderea Civila Contractuala

Broker Asigurari Asigurari Asigurare Raspundere Profesionala Asigurari de Raspundere Civila Contractuala

Raspunderea Civila Contractuala

Ce este raspunderea civila contractuala?

Raspunderea civila contractuala reprezinta acel tip de asigurare care priveste prestatorii de servicii, oferita intr-un cadru legal, cu documentatie aferenta. Pe scurt, asigurarea de raspundere civila contractuala inseamna asigurarea unui serviciu prestat in baza unui contract. Leader Team Broker incheie aceste polite de raspundere civila contractuala pentru diferite domenii de activitate, pentru prestatori de servicii, persoane fizice autorizate sau persoane juridice.

 

De ce sa alegi o o polita de raspundere civila de la Leader Team Broker?

Suntem prompti si evaluam rapid situatiile care necesita asigurare.
Suntem la curent cu legislatia de acordare a despagubirilor si ne straduim sa iti oferim o acoperire cat mai buna.
Analizam corect nevoia de a beneficia de extra-acoperiri, acolo unde este cazul si oferim solutii.
Suntem transparenti si oferim toate informatiile de care ai nevoie pentru a te bucura de o acoperire perfecta, indiferent de situatie.


Raspunderi Civile Contractuale

Ce acopera polita de raspundere civila contractuala?

 • Despagubirea rapida a daunelor sau prejudiciilor produse, conform clauzelor contractuale,
 • Daune materiale pentru situatii produse din culpa proprie,
 • Daune produse de vatamari corporale sau pagube de bunuri,
 • Cheltuieli de judecata pentru cazurile in care procesul de despagubire ajunge in instanta.

Suplimentar, unei polite de raspundere civila contractuala i se mai pot adauga si alte tipuri de acoperiri care tin de:

 • Raspunderea producatorului pentru anumite situatii de vatamare corporala sau despagubire,
 • Raspunderea angajatorului raportat la angajati,
 • Polita raspundere chirias – proprietar sau proprietar – chirias.

Polita de raspundere civila Leader Team Broker nu acopera urmatoarele situatii:

 • Amenzi sau cheltuieli de judecata in procese soldate cu condamnarea asiguratului,
 • Solicitari de acoperire a pagubelor sau vatamarilor suferite de catre asigurat,
 • Solicitari de acoperire a unor cheltuieli facute de catre membrii familiei asiguratului, pentru uz personal,
 • Raspunderi care tin de executarea deficitara a unei clauze contractuale sau chiar de neexecutarea lor,
 • Situatii de rea creadinta sau rea vointa dovedite ale asiguratului.

 

Ce se intampla in cazul producerii unui incident? Cum folosesti asigurarea?

Contractele sunt realizate de cele mai multe ori ca o masura legala de precautie, care asigura doua sau mai multe parti implicate intr-un anumit context economic. Contractul este realizat sub forma de articole si clauze, care avantajeaza in egala masura atat beneficiarul, cat si prestatorul sau vanzatorul unui anumit serviciu sau produs.

Contractul este documentul care te asigura ca vanzator ca beneficiarul iti plateste serviciile sau produsele, in termenii si conditiile stabilite. Pe de alta parte, beneficiarul se bucura de privilegiul garantiei unei forme legale, ca o masura de siguranta in plus a unei alegeri corecte.

Contractul este, asadar, o masura care ar trebui sa ofere deopotriva o parghie de siguranta si o certitudine de buna credinta. Uneori, insa, se poate intampla ca un contract sa nu fie respectat de o terta parte, iar acela este punctul de plecare al unui litigiu.

In cele mai multe dintre cazuri litigiile sunt remediate pe cale amiabila, fara a fi nevoie de instante judecatoresti care sa asigure procesul de constatare a partilor vatamate si de stabilire a daunelor. Altele, insa, necesita asistenta, iar pentru a inainta mai usor prin aceste situatii, asigurarea de raspundere civila contractuala poate fi o solutie.

Asigurarea de raspundere civila contractuala Leader Team Broker te ajuta atunci cand din punct de vedere legal, contractual, nu sunt indeplinite anumite conditii de desfasurare a unei activitati economice. Spre exemplu, un contract nerespectat poate insemna livrarea defectuoasa a unor produse, oferirea unui serviciu intr-un mod defectuos, folosirea abuziva a unor informatii, un produs incorect realizat, care nu respecta normele sau nevoile tale, o constructie realizata in mod precar, iar lista ar putea continua.

Exista foarte multe situatii pe care o polita de raspundere civila contractuala le poate acoperi, iar nevoile cresc pe masura ce sectorul comercial si economic evolueaza. Este totusi imbucurator sa stii ca te poti proteja de situatiile nedorite si ca te poti bucura de un mic ajutor atunci cand ai nevoie de acesta.

Incheierea politei de asigurare de raspundere civila contractuala presupune realizarea politei de catre un consultant Leader Team Broker si plata esalonata a primei de asigurare. Asigurarea va deveni activa dupa inregistrarea platii, incepand cu a doua zi dupa semnarea contractului de incheiere a politei. Este important sa ai in vedere respectarea termenelor de plata, pentru a fi sigur ca beneficiezi de asigurare atunci cand vei avea nevoie de aceasta. In plus, plata corecta este si o dovada de buna credinta in ceea ce priveste dorinta de a fi asigurat impotriva unor incidente nedorite.

Pentru a folosi asigurarea va trebui sa soliciti consultantilor nostri verificarea situatiei pentru care se cer despagubiri, sub forma unei instiintari. Consultantii nostri sunt operativi si te vor ajuta in cel mai scurt timp cu analiza si cu solutiile de acoperire a daunelor.

Va fi nevoie si de documente justificative, pe care va trebui sa le anexezi solicitarii, pentru a facilita cat mai mult drumul spre obtinerea unei solutii eficiente. De asemenea, solicitarea scrisa a persoanelor pagubite va trebui si ea prezentata consultantilor si operatorilor Leader Team Broker.

Paza buna trece primejdia rea, spune o zicala binecunoscuta, iar in ceea ce priveste asigurarea, acest lucru este cat se poate de adevarat. Nu ne dorim sa avem incidente, mai ales in ceea ce priveste mediul antreprenorial, ci ne dorim ca afacerile sau organizatiile sa creasca armonios, fara incidente.

Totusi, uneori se poate intampla ca acest lucru sa fie combatut de acea situatie care poate da lucrurile peste cap. Tu nu va trebui sa te ingrijorezi insa, pentru ca ai alaturi un aliat care te poate ajuta in ceea ce priveste despagubirea in situatii independente de vointa ta sau care se produc fara rea vointa.

Analizeaza, astfel, ofertele si contacteaza-ne pentru a te ajuta cu solutia optima de asigurare de raspundere civila contractuala pentru tine. Timpul nu rezolva chiar orice, asa ca nu lasa timpul sa treaca, mai ales atunci cand vorbim despre litigii contractuale. Nu lasa micile incidente sa iti puna afacerea in umbra, ci pune-ti increderea in noi pentru ca tu sa te poti ocupa de lucrurile cu adevarat importante pentru tine si pentru firma ta.

Vrei să iei legătura cu noi rapid?

Completează acest formular şi noi te vom suna în cel mai scurt timp.  Sunt de acord ca datele completate mai sus sa fie prelucrate de catre LEADER TEAM BROKER DE ASIGURARE SRL si partenerii contractuali (prin care procesam si îti transmitem comunicarile si care vor respecta de asemenea dispozitiile GDPR) in scopul incheierii unei asigurari.Afla mai multe


  Ai nevoie de un sfat?

  Specialiştii noştri îți oferă consultanță gratuită!

  Alexandra Elena Durbaca - International Cyber Specialist

  Alexandra Elena Durbaca
  International Insurance Specialist


  TESTIMONIALE

  “We renewed our health insurance plan with great support from Leader Team. They helped us to find an effective plan within the budget. They were very fast on responses and extremely informative for our queries.

  Thank you for your support Leader Team Broker.”

  Akin CARKCI – General Manager, Hungary

  Turkish Airlines Inc.

  “Suportul si consultanta acordate de echipa Leader Team pentru MovingBox au avut un impact major in businessul nostru, toata lumea fiind asigurata, de la angajati si colaboratori pana la parteneri, clienti si chiar terti. Pe langa profesionalismul de care dau dovada, empatia si intelegerea sunt calitati pe care le regasesti la ei desi este greu le identifici in business ul de astazi. MovingBox recomanda cu incredere echipa Leader Team.”

  Daniel Ene – General Manager

  Compania MovingBox

  “Am avut oportunitatea de a lucra cu Leader Team si mi-au atras atentia de fiecare data, intr-un mod placut, rapiditatea cu care actioneaza sau se adapteaza cerintelor si pasiunea pe care o poti vedea, este clar vizibila. Echipa este formata din oameni cu experienta, ei stiu ce inseamna sa asculte, sa inteleaga si depun tot efortul pentru a gasi o solutie, nu s-au dat batuti niciodata!”

  Bogdan Oprea – Managing Partner

  Aventurine Romania

  “Cei din echipa Leader Team au dat dovada de profesionalism, seriozitate si au fost foarte amabili in a oferi consultanta pentru alegerea tipului de asigurare necesara. Au reusit sa obtina polita de asigurare intr-un timp foarte scurt, ceea ce m-a surprins. Cu siguranta voi colabora in continuare cu ei si ii recomand cu toata increderea!”

  Octavian Aloman – General Manager

  Wegital Studio Srl


  Premiu Leader Team (4)
  Premiu Leader Team (3)
  Premiu Leader Team (2)
  Premiu Leader Team (1)

  Programe de asigurari adaptate oricarui tip de client