ASIGURARI CONSTRUCTII

Asigurare Risc in Constructii

Asigurarea pentru lucrari de constructii si montaj (CAR- Contractor’s All Risk) sau EAR (Erection All Risk) reprezinta o acoperire de tip “toate riscurile” pentru lucrari de constructii/montaj efectuate de catre o companie pentru un Beneficiar, fie el public sau privat.

Leader Team Broker lucreaza cu toti asiguratorii din piata nationala si internationala (Lloyd’s of London), oferind cele mai bune solutii de asigurare, pliate pe nevoile si riscurile clientilor.

Asigurarea CAR acopera urmatoarele aspecte:

✔ Pagube materiale: Aceasta se refera la distrugeri, pierderi sau avarii care apar la lucrarile de constructii-montaj asigurate

✔ Raspunderea civila fata de terti: Asiguratorul despagubeste asiguratul pentru prejudiciile pe care acesta le suporta in conformitate cu legea in fata tertelor persoane si pentru care este obligat sa plateasca sume ca despagubire


AVANTAJELE COLABORARII CU LEADER TEAM

Castigi timp – Leader Team te reprezinta in discutia cu toti asiguratorii si negociaza pentru tine cele mai avantajoase oferte, in functie de nevoile tale. Avem toate solutiile de asigurare care exista in Romania si la nivel international pentru domeniul tau;
Castigi bani – Riscurile pot si inglobate pe aceeasi polita si putem face reducere de costuri de pana la 40%;
Consultanta gratuita: prin discutia cu consultantii de la Leader Team vei afla care sunt cele mai bune solutii pentru tine de pe piata nationala si internationala;
Asistenta la dauna – Leader Team a creat un departament de daune intern pentru a oferi suport tuturor clientilor indiferent de asiguratorul si produsul de asigurare ales.
Simplu si rapid: te vom contacta in maxim 24 ore si vei lucra direct cu colegii nostri care sunt in legatura cu cei mai buni specialisti in asigurari dedicate domeniului constructiilor. Avem consultanta gratuita, chestionare usor de completat si vom obtine rapid pentru tine o cotatie;

Vrei să iei legătura cu noi rapid?

Completează acest formular şi noi te vom suna în cel mai scurt timp.  Sunt de acord ca datele completate mai sus sa fie prelucrate de catre LEADER TEAM BROKER DE ASIGURARE SRL si partenerii contractuali (prin care procesam si îti transmitem comunicarile si care vor respecta de asemenea dispozitiile GDPR) in scopul incheierii unei asigurari.Afla mai multe


  Polita de asigurare pentru lucrari de constructii – Ce inseamna?

  Asigurarea pentru lucrari de constructii si montaj (CAR – Contractor’s All Risk ) este o polita care acopera riscuri care au legatura cu diverse lucrari de constructii sau montaj, ce sunt efectuate de catre o companie pentru un beneficiar. Astfel, cu ajutorul unei asigurari pentru constructii, poti avea parte de protectia impotriva unor diferite tipuri de daune materiale (cauzate de incendii, furtuni etc.), dar si de acoperirea raspunderii fata de terti (in cazul in care o parte terta are pretentii de despagubire pentru vatamari corporale sau daune materiale).

  De asemenea, prin asigurarea de constructii-montaj se acopera pierderea sau deteriorarea echipamentelor si a utilajelor, dar si alte cheltuieli suplimentare si costuri de despagubire. Asadar, este important sa ai aceasta protectie la indemana, mai ales daca desfasori diverse proiecte de constructie si lucrari de montaj. In plus, pe langa asigurarea in constructii, pe site-ul nostru vei gasi si alte tipuri de asigurari pentru persoane juridice care iti pot veni in ajutor in multiple situatii cu care se poate confrunta compania ta. De exemplu, poti opta pentru asigurari pentru culturi agricole, asigurari CMR marfa, asigurari de titlu de proprietate si alte tipuri de politie folositoare.

  Asigurare de constructii si montaj – Beneficii si avantaje

  Asigurarea pentru lucrari de constructii iti poate aduce numeroase beneficii. De altfel, colaborarea cu echipa noastra iti va oferi multiple avantaje – vei avea parte de expertiza specialistilor nostri, dar si de abilitatea acestor de a-ti oferi solutii personalizate. In plus, vei avea acces la diversi asiguratori si vei putea obtine sprijin si suport in permanenta, in functie de nevoile tale.

  Preturi avantajoase

  Suport clienti prompt si eficient

  Acoperire completa

  Oferte personalizate

  Asigurari Firme de Constructii:

  In calitate de specialisti in asigurari, intelegem multitudinea de riscuri si provocari cu care se confrunta proiectele de constructie, de la inceput pana la finalizare. Proiectele de constructie, indiferent daca sunt dezvoltari comerciale de amploare sau cladiri rezidentiale, implica o interactiune complexa de resurse, utilaje, forta de munca si factori externi dincolo de controlul nostru. Aceste variabile creeaza un mediu propice pentru evenimente neprevazute, facand asigurarile de Risc in Constructii (CAR) o protectie indispensabila pentru partile implicate in industria constructiilor.

  Asigurarile de Risc in Constructii sunt politici cuprinzatoare concepute pentru a proteja interesele proprietarilor de proiecte, constructorilor si altor parti implicate intr-un proiect de constructie. Acestea ofera acoperire impotriva unei game largi de riscuri care pot cauza daune sau pierderi pe parcursul constructiei, inclusiv, dar fara a se limita la incendii, furturi, vandalism, dezastre naturale, defectiuni ale echipamentelor si raspunderea fata de terti.

  Asigurare in constructii – De ce sa alegi asigurarea Leader Team?

  Protectie cuprinzatoare

  Leader Team Broker ofera Asigurarea de Risc in Constructii (CAR) care asigura o protectie cuprinzatoare impotriva unei game largi de riscuri asociate lucrarilor de constructii si montaj. Aceasta asigura acoperirea pagubelor materiale, cum ar fi distrugeri, pierderi sau avarii, care pot aparea in timpul desfasurarii lucrarilor. De asemenea, asigurarea acopera si raspunderea civila fata de terti, protejand asiguratul de eventualele despagubiri pe care ar trebui sa le plateasca.

  Preturi competitive

  Cu ajutorul colaborarii extinse cu cei mai buni asiguratori, atat la nivel national, cat si international, Leader Team Broker asigura accesul clientilor la cele mai bune solutii de asigurare adaptate nevoilor si riscurilor specifice. Prin intermediul negocierii celor mai avantajoase oferte si asigurarea unor preturi competitive, clientii beneficiaza de posibilitatea de a alege optiunea care se potriveste cel mai bine bugetului si cerintelor lor.

  Simplu si rapid

  Leader Team Broker pune un accent deosebit pe experienta simpla si rapida a clientilor sai. Consultantii nostri lucreaza cu chestionare usor de completat, astfel incat clientii sa poata obtine o cotatie pentru asigurare in doar 48 de ore. Aceasta abordare eficienta nu doar economiseste timp, dar si asigura clientilor accesul rapid la informatiile si solutiile de asigurare potrivite nevoilor lor.

  Asigurare Risc in Constructii - Beneficii

  Beneficiile politei de asigurare pentru lucrari de constructii

  1. Acoperirea daunelor materiale
  2. Acoperirea raspunderii fata de terti
  3. Protectia utilajelor si echipamentelor
  4. Extensia Contractor’s All Risk (CAR)
  5. Acoperirea intarzierii inceperii proiectului (DSU)

  Acoperirea daunelor materiale: Asigurarea CAR ofera protectie impotriva daunelor materiale cauzate de pericole precum incendii, explozii, furtuni sau deteriorari accidentale. Aceasta acoperire se aplica atat santierului de constructie in sine, cat si zonelor inconjuratoare, asigurand minimizarea potentialelor pierderi.

  Acoperirea raspunderii fata de terti: Asigurarea CAR protejeaza impotriva posibilelor pretentii referitoare la vatamarea corporala sau daunele materiale cauzate tertilor in urma activitatilor de constructie. Aceasta acoperire protejeaza proprietarii de proiecte si constructorii de eventualele costuri legale si de raspundere financiara.

  Protectia utilajelor si echipamentelor: Proiectele de constructie depind in mare masura de utilaje si echipamente specializate. Asigurarea CAR ofera acoperire pentru daunele sau defectele acestor instrumente esentiale, asigurand reducerea intarzierilor cauzate de astfel de incidente si acoperirea costurilor de reparatii sau inlocuire.

  Extensia Contractor’s All Risk (CAR): Aceasta optiune suplimentara inclusa adesea in asigurarile CAR acopera riscurile asociate responsabilitatilor contractorului, inclusiv utilaje si echipamente ale acestuia, raspundere profesionala si pierderea anticipata a profitului.

  Acoperirea intarzierii inceperii proiectului (DSU): Intarzierile in proiectele de constructie pot avea consecinte financiare semnificative. Acoperirea DSU protejeaza impotriva pierderilor financiare rezultate din intarzierile proiectului, inclusiv costuri suplimentare, venituri pierdute si cheltuieli cu dobanzile.

  Aceste beneficii ofera o protectie cuprinzatoare pentru partile implicate in proiectele de constructie, reducand impactul financiar al evenimentelor neprevazute si asigurand o mai mare siguranta si liniste in derularea acestor proiecte.

  Asigurari in constructii – Servicii acoperite

  Pagube materiale: Asigurarea acopera distrugerile, pierderile sau avarii care apar la lucrarile de constructii si montaj asigurate.

  Raspunderea civila fata de terti: Asiguratorul despagubeste asiguratul pentru prejudiciile suportate in conformitate cu legea in fata tertelor persoane si pentru care este obligat sa plateasca sume ca despagubire.

  Acoperirea daunelor materiale: Asigurarea CAR ofera protectie impotriva daunelor materiale cauzate de pericole precum incendii, explozii, furtuni sau deteriorari accidentale. Aceasta acoperire se extinde atat asupra santierului de constructie in sine, cat si asupra zonelor inconjuratoare, asigurand diminuarea pierderilor potentiale.

  Acoperirea raspunderii fata de terti: Asigurarea CAR protejeaza impotriva potentialelor pretentii privind vatamarea corporala sau daunele materiale aduse tertilor in urma activitatilor de constructie. Aceasta acoperire protejeaza proprietarii de proiecte si constructorii de eventuale costuri legale si de raspundere financiara.

   Protectia utilajelor si echipamentelor: Asigurarea CAR ofera acoperire pentru daunele sau defectiunile utilajelor si echipamentelor specializate utilizate in proiectele de constructie, asigurand reducerea intarzierilor cauzate de astfel de incidente si acoperirea costurilor de reparatii sau inlocuiri.

  Extensia Contractor’s All Risk (CAR): Aceasta extensie aditionala acopera riscurile asociate responsabilitatilor contractorului, inclusiv utilaje si echipamente ale contractorului, raspundere profesionala si pierderea avansata a profitului.

  Acoperirea intarzierii inceperii proiectului (DSU): Aceasta acoperire protejeaza impotriva pierderilor financiare rezultate din intarzierile proiectului, inclusiv costuri suplimentare, venituri pierdute si cheltuieli cu dobanzile.

  Acoperirea pierderii avansului: Asigurarea CAR poate include si acoperirea pierderii avansului platit de beneficiar catre constructor in cazul in care lucrarile de constructie nu pot fi finalizate din diverse motive, cum ar fi falimentul sau insolventa contractorului. Aceasta acoperire ofera o protectie financiara beneficiarului in situatii in care avansul platit nu poate fi recuperat in mod normal.

  Asigurare lucrari constructii CAR: Bunuri asigurabile

  Bunurile asigurabile prin acest tip de asigurare sunt: constructii civile (cu destinatie de locuinta, invatamant, arta, sport, birouri etc), constructii industriale (ateliere, hale), constructii agricole (pentru cresterea animalelor, sere); constructii speciale (poduri, drumuri, cai ferate, baraje, cosuri de fum-racire, tuneluri, alimentare apacanal, termoficare, transporturi, etc.); lucrari de montaj si instalare (centrale pentru producerea curentului electric, statii de transformare, instalatii si utilaje din industria chimica si petrochimica, instalatii si utilaje din industria alimentara, morarit si panificatie, instalatii si utilaje pentru productia maselor plastice, cauciucului, sticlei, materialelor de constructii, laminoare, turnatorii) etc, precum si lucrari de reabilitare, consolidare, renovare a unor constructii preexistente.
  Asigurarea CAR Bunuri asigurabile
  De ce ai nevoie de o asigurare pentru risc in constructii - Leader Team

  De ce ai nevoie de o asigurare pentru constructii?

  Indiferent de specificul proiectului tau de constructie, expui lucrarile tale unor amenintari comune, precum furtul, pierderea sau pagubele care pot afecta utilajele, echipamentele si materialele pe care le detii si le folosesti. Acestea nu sunt doar costisitoare pentru a fi achizitionate sau inlocuite, ci sunt si vitale pentru desfasurarea activitatii tale. Fara ele, nu ai putea respecta obligatiile contractuale privind finalizarea lucrarilor la termen, ceea ce ar putea genera costuri financiare suplimentare. Riscurile asociate sunt diverse si multiple, inclusiv incendii, inundatii, furtuni, pagube intentionate, vandalism si furt. Asigurarea pentru lucrarile de constructii (CAR) are rolul de a te proteja impotriva tuturor acestor riscuri.

  Scopul asigurarii de risc in constructii

  Scopul acestei polițe constă în asigurarea unei acoperiri complete pentru toate părțile implicate într-un proiect, indiferent de tipul sau cauzatorul daunelor produse proprietății. Polița de asigurare acoperă lucrările permanente sau temporare contractate, precum și materialele și utilajele utilizate pentru finalizarea acestora. Ea include valoarea contractului, precum și materialele sau alte bunuri furnizate de beneficiar. Scopul principal al acestei polițe este să ofere o protecție extinsă și profesională, acoperind toate aspectele esențiale ale proiectului și reducând riscurile financiare asociate acestuia.
  Scopul asigurarii de risc in constructii
  Cui i se adreseaza asigurarea de risc in constructii

  Asigurare constructii - Cui i se adreseaza?

  Polita poate fi incheiata de: constructori, antreprenori, beneficiarul unei lucrarii, investitor, dezvoltator, arhitecti, proiectanti, diriginti de santier, responsabili tehnici cu executia, distribuitorii de materiale de constructii, depozitele de materiale de constructii, etc. Prin urmare, polita de asigurare CAR se adreseaza unei game largi de persoane si organizatii care sunt implicate in diverse aspecte ale industriei constructiilor. Ea ofera o protectie cuprinzatoare si adaptata nevoilor fiecarei parti implicate, contribuind la gestionarea si minimizarea riscurilor asociate cu proiectele de constructii.

  Intrebari frecvente despre asigurarea de risc in constructii:

  1. Ce este asigurarea pentru lucrari de constructii si montaj (CAR)?
  Asigurarea pentru lucrari de constructii si montaj (CAR) este o polita specializata destinata sa ofere protectie impotriva riscurilor si daunelor asociate cu proiectele de constructii si montaj. Ea acopera atat daunele materiale cauzate lucrarilor in curs, cat si raspunderea civila fata de terti in cazul unor accidente sau prejudicii.

  2. Ce acopera asigurarea CAR?
  Asigurarea CAR acopera o gama larga de riscuri si daune care pot aparea in timpul lucrarilor de constructii si montaj. Aceasta include, dar nu se limiteaza la, daunele materiale cauzate lucrarilor, inclusiv incendii, explozii, furtuni sau alte evenimente neprevazute. De asemenea, acopera raspunderea civila fata de terti in cazul in care acestia sufera prejudicii in urma activitatilor de constructie.

  3. Care sunt principalele aspecte acoperite de asigurarea CAR?
  Asigurarea CAR acopera aspecte precum daunele materiale produse lucrarilor in constructie, pierderea sau deteriorarea utilajelor si echipamentelor, raspunderea civila fata de terti, inclusiv costurile legale si de despagubire, precum si cheltuielile suplimentare cauzate de evenimente neprevazute.

  4. De ce este importanta asigurarea CAR pentru proiectele de constructie?
  Asigurarea CAR este importanta pentru proiectele de constructie deoarece ofera o protectie esentiala impotriva riscurilor si daunelor care pot aparea in timpul lucrarilor. Ea asigura acoperirea financiara necesara pentru a face fata costurilor reparatiilor sau inlocuirii materialelor si echipamentelor deteriorate, precum si pentru a raspunde in cazul unor reclamatii sau cereri de despagubire din partea tertilor.

  5. Care sunt avantajele colaborarii cu Leader Team in obtinerea unei asigurari CAR?
  Leader Team ofera numeroase avantaje in obtinerea unei asigurari CAR. Acestea includ expertiza lor in domeniul asigurarilor pentru constructii si montaj, capacitatea de a identifica riscurile specifice proiectului tau si de a oferi solutii personalizate, accesul la o retea extinsa de parteneri si companii de asigurare, precum si suportul lor in gestionarea reclamatiilor si obtinerea despagubirilor.

  6. Cum pot obtine o cotatie pentru asigurarea CAR?
  Pentru a obtine o cotatie pentru asigurarea CAR, poti contacta Leader Team si solicita o evaluare a nevoilor tale specifice. Ei vor analiza proiectul tau, vor evalua riscurile implicate si vor oferi o cotatie personalizata care sa se potriveasca cerintelor tale.

  7. Exista restrictii legate de dimensiunea sau durata lucrarilor pentru care se poate obtine o asigurare CAR?
  In general, asigurarea CAR poate fi obtinuta pentru o gama variata de proiecte de constructii si montaj, indiferent de dimensiunea sau durata acestora. Cu toate acestea, exista unele exceptii sau restrictii care pot varia in functie de companiile de asigurare si de particularitatile proiectului. Este recomandat sa consulti specialistii de la Leader Team pentru a obtine informatii specifice legate de proiectul tau.

  8. Ce limite de raspundere pot fi obtinute in functie de nevoile mele?
  Limitele de raspundere in asigurarea CAR pot fi personalizate in functie de nevoile si cerintele tale specifice. Leader Team poate colabora cu tine pentru a identifica nivelul optim de acoperire si limitele de raspundere adecvate pentru proiectul tau, astfel incat sa te asiguri ca esti protejat impotriva riscurilor specifice pe care le intampini.

  9. Cum pot beneficia de consultanta gratuita pentru a identifica cea mai buna solutie de asigurare CAR pentru nevoile mele?
  Leader Team ofera consultanta gratuita pentru a te ajuta sa identifici cea mai buna solutie de asigurare CAR pentru nevoile tale. Ei iti pot oferi expertiza lor in domeniu, te pot ghida prin procesul de evaluare a riscurilor si alegere a acoperirii potrivite, astfel incat sa obtii o polita de asigurare personalizata si eficienta.

  10. Ce se intampla in cazul unui eveniment neprevazut sau a unei daune?
  In cazul in care apare un eveniment neprevazut sau o dauna, Leader Team iti va oferi asistenta in gestionarea reclamatiei si obtinerea despagubirilor. Ei vor actiona ca intermediari intre tine si compania de asigurare, te vor ghida in procesul de depunere a cererii de despagubire si te vor sprijini in negocierea si obtinerea unei despagubiri juste si echitabile in urma daunelor suferite.

  Programe de asigurari adaptate oricarui tip de client