Asigurare RCA Persoane Fizice

Siguranta in trafic nu inseamna doar siguranta proprie, ci si cea a tuturor participantilor. Accidentele pot fi evitate insa atunci cand acestea se intampla, mai ales din culpa proprie este indicat sa fii asigurat.

Nu iti face griji insa, pentru ca asigurarea RCA pe care noi, Leader Team Broker ti-o oferim are grija de cei din jurul tau si de masinile lor.

 

Ce este asigurarea RCA?

Asigurarea RCA este o asigurare obligatorie care despagubeste cazurile de accidente auto, insa are in vedere doar tertele persoane afectate de accident, nu si persoana considerata a fi vinovata.

Astfel, spre deosebire de asigurarea CASCO, care are ca obiect asigurarea conducatorului auto vinovat de accident, asigurarea RCA poate fi folosita pentru a acoperi despagubirile persoanelor care au de suferit de pe urma unui accident pe care il produci.

 


Asigurare RCA

De ce sa alegi o asigurare RCA de la Leader Team Broker?

Iti oferim seriozitate in analiza situatiilor de risc si in cazul accidentelor
Informatii rapide care sa te ajute sa alegi optiunile potrivite pentru tine
Suport in vederea clarificarii informatiilor necesare
Posibilitatea de a cumpara o asigurare RCA online, sigur si rapid
Plati rapide, directe catre beneficiari, fara a fi nevoit sa platesti pe loc reparatiile, cauzand destabilizari la nivelul bugetului
Anuntarea daunei telefonic sau online, asistat de catre un operator

 

Ce acopera o asigurare RCA obligatorie de la Leader Team Broker?

Avarii cauzate altor vehicule participante la trafic
Deces sau vatamari corporale grave sau care necesita spitalizare
Eventuale distrugeri de bunuri
Posibilitatea de decontare directa, fara intermediere, a costurilor pentru eventuale accidente

O masina este o necesitate in prezent, chiar si in ceea ce priveste transportul pe distante scurte. Costurile pe care le impune o masina, achizitionarea ei si mentenanta ei sunt destul de ridicate. Judecand prin prisma acestui aspect este de la sine inteles faptul ca avem nevoie de asigurari care sa ne garanteze siguranta bunurilor proprii si, de asemenea, este nevoie de o asigurare care sa ii priveasca si pe cei din jurul nostru, in cazul in care din vina noastra apar accidente.

La fel cum pentru tine un accident este o cheltuiala mare, prin prisma daunelor sau a problemelor medicale ce pot aparea, extrapoland, acelasi lucru se intampla si in cazul persoanelor cu care tu intri in contact direct.

Asigurarea RCA este un mare ajutor pentru a plati sumele datorate in cazul unui accident, in urma constatarii daunelor. Acest tip de asigurare este obligatorie tocmai pentru ca in cazul in care accidentele se intampla tu sa poti avea o solutie prin care sa acoperi aceste daune provocate, direct din fondul alocat.

Asigurarea RCA se poate face pentru perioade mai mici de timp, daca nu vrei sa optezi pentru 12 luni, astfel ca poti alege varianta de asigurare RCA pentru o perioada scurta, limitata (o luna, doua luni etc.).

Un avantaj major pe care il ofera asigurarea RCA Leader Team Broker este acela ca poti face o simulare online a acesteia, astfel incat sa vezi care dintre variantele de pret te avantajeaza cel mai bine.

 

Cateva intrebari frecvente si raspunsuri despre asigurarea RCA

Este obligatoriu sa am asigurare RCA?

Da, legislatia in vigoare obliga participantii la trafic, posesori de autovehicule, sa aiba o asigurare RCA valabila, tocmai pentru a fi pregatit pentru incidente. De asemenea, ar trebui sa stii ca organele abilitate te pot opri in trafic pentru a-ti cere asigurarea, chiar si fara a fi implicat neaparat intr-un incindent auto.

Practic, se incearca introducerea obligativitatii unei asigurari RCA tocmai pentru a crea un val de awareness asupra problematicii accidentelor, dar si pentru a oferi conducatorilor auto oportunitatea de a rezolva mult mai usor litigiile legate de accidente.

Printre sanctiunile pe care le poti primi pentru lipsa unei polite RCA active putem enumera: amenda, retinerea placutelor de inmatriculare sau retinerea certificatului de inmatriculare.

 

Cum procedez pentru a realiza o asigurare RCA?

Primul pas este acela de a lua legatura cu noi, pentru a putea realiza o simulare care are in vedere suma si perioada de timp pe care este realizata asigurarea.

Va fi nevoie sa platesti prima de asigurare, iar in cazul unui accident, tie iti va reveni obligativitatea de a anunta incidentul si de a explica situatia pentru care se vor cere despagubirile.

 

Ce trebuie sa fac daca am ales o polita RCA

Chiar daca ai ales o asigurare RCA, pentru ca aceasta sa isi produca efectele si sa acopere daunele cauzate, trebuie sa ai in vedere toate masurile de protectie, care sa te ajute sa eviti sa folosesti polita.

Va fi nevoie sa respecti regulile de circulatie si sa oferi respect celorlalti participanti la trafic, va fi necesar sa te ocupi de securizarea autovehiculului pentru a impiedica degradarea acestuia dupa incident si sa ai in vedere astfel respectarea conditiilor impuse de catre contractul de asigurare.

De asemenea, este important sa fii receptiv la situatia intampinata, sa furnizezi datele solicitate de catre operatorii nostri in caz de incident si, de asemenea, sa pregatesti documentatia care sa ateste accidentul pentru care se solicita decontarea primei de asigurare.

 

Ce date trebuie sa retii cu privire la un eventual incident?

Atunci cand inevitabilul se produce, va trebui sa notezi cateva lucruri pe care sa le prezinti mai departe asiguratorului:

– locul, data si ora la care s-a produs incidentul

– detalii de identificare ce tin de autovehicule (numar de inregistrare, model de masina, an fabricatie)

– detalii de identificare ale persoanelor implicate in incident (nume persoane, proprietari ai masinilor implicate)

– eventuale date care tin de asigurarile celeilalte masini implicate in accident (polita RCA, CASCO)

Un aspect important in acest sens il constituie si cazul in care, daca tu esti partial vinovat de accident, iar cealalta parte implicata paraseste scena accidentului, va trebui sa incerci sa retii cat mai multe date care tin de masina (numar de inmatriculare, culoare, model masina, semnalmente sofer etc.)

Asigurarea RCA iti ofera posibilitatea de a realiza reparatiile aferente masinii in service-uri autorizate, iar in unele cazuri vei vedea ca unele service-uri sunt partenere firmei de asigurari, ceea ce presupune decontarea directa a sumelor catre acestea, fara ca banii sa treaca in prealabil prin contul persoanei vatamate. Fireste insa, masinile pot fi reparate in regie proprie, cu decontarea costurilor, sau la alte service-uri, diferite de cele partenere firmei de asigurari, insa acest lucru presupune prezentarea documentelor fiscale care atesta reparatiile.

Asigurarea RCA nu trebuie sa iti lipseasca indiferent de situatie, asa ca opteaza acum pentru o polita RCA de la Leader Team Broker. Poate ca aceasta nu iti va fi necesara niciodata, insa nu uita ca intotdeauna ”paza buna trece primejdia rea”.

Vrei să iei legătura cu noi rapid?

Completează acest formular şi noi te vom suna în cel mai scurt timp.  Sunt de acord ca datele completate mai sus sa fie prelucrate de catre LEADER TEAM BROKER DE ASIGURARE SRL si partenerii contractuali (prin care procesam si îti transmitem comunicarile si care vor respecta de asemenea dispozitiile GDPR) in scopul incheierii unei asigurari.Afla mai multe


  Ai nevoie de un sfat?

  Specialiştii noştri îți oferă consultanță gratuită!

  Alexandra Elena Durbaca - International Cyber Specialist

  Alexandra Elena Durbaca
  International Insurance Specialist


  TESTIMONIALE

  “We renewed our health insurance plan with great support from Leader Team. They helped us to find an effective plan within the budget. They were very fast on responses and extremely informative for our queries.

  Thank you for your support Leader Team Broker.”

  Akin CARKCI – General Manager, Hungary

  Turkish Airlines Inc.

  “Suportul si consultanta acordate de echipa Leader Team pentru MovingBox au avut un impact major in businessul nostru, toata lumea fiind asigurata, de la angajati si colaboratori pana la parteneri, clienti si chiar terti. Pe langa profesionalismul de care dau dovada, empatia si intelegerea sunt calitati pe care le regasesti la ei desi este greu le identifici in business ul de astazi. MovingBox recomanda cu incredere echipa Leader Team.”

  Daniel Ene – General Manager

  Compania MovingBox

  “Am avut oportunitatea de a lucra cu Leader Team si mi-au atras atentia de fiecare data, intr-un mod placut, rapiditatea cu care actioneaza sau se adapteaza cerintelor si pasiunea pe care o poti vedea, este clar vizibila. Echipa este formata din oameni cu experienta, ei stiu ce inseamna sa asculte, sa inteleaga si depun tot efortul pentru a gasi o solutie, nu s-au dat batuti niciodata!”

  Bogdan Oprea – Managing Partner

  Aventurine Romania

  “Cei din echipa Leader Team au dat dovada de profesionalism, seriozitate si au fost foarte amabili in a oferi consultanta pentru alegerea tipului de asigurare necesara. Au reusit sa obtina polita de asigurare intr-un timp foarte scurt, ceea ce m-a surprins. Cu siguranta voi colabora in continuare cu ei si ii recomand cu toata increderea!”

  Octavian Aloman – General Manager

  Wegital Studio Srl


  Premiu Leader Team (4)
  Premiu Leader Team (3)
  Premiu Leader Team (2)
  Premiu Leader Team (1)

  Programe de asigurari adaptate oricarui tip de client