LEADER TEAM BROKER “4000 de lei pe an, costul mediu de investigatii pentru un alergic”
LEADER TEAM BROKER “4000 de lei pe an, costul mediu de investigatii pentru un alergic”
Bucuresti, 12 septembrie 2019. Leader Team Broker, jucator cheie pe piata asigurarilor din Romania, face o analiza a investitiei pe care o presupune diagnosticarea si tratamentul unui cetatean roman, copil sau adult, care manifesta simptome alergice.
Chiar daca nu exista inca satistici exacte, alergiile afecteaza aproximativ 20% din populatia din Romania, iar o parte din ele sunt transmise ereditar. Principalele tipuri de alergeni sunt pneumoalergenii, cei de natura alimentara, medicamentoasa, chimica si insectele.
“Din datele interne am observant ca, odata ce o persoana manifesta simptome de alergie, ajunge sa consulte pentru investigatiile initiale, in medie, 3 specialisti de discipline diferite – spre exemplu dermatologie, ORL si alergologie, fiecare dintre acestia urmand sa prescrie o serie de analize.
Pe zona de alergologie, exista doua mari categorii de testari – cele cutanate si cele sangvine, medicul specialist fiind cel care le recomanda. Partial, anumite testari sunt subventionate de CNAS. In orice caz, costurile nu sunt mici, in conditiile in care o persoana alergica face aproximativ 3-4 vizite la medici specialisti numai in prima etapa, realizeaza testarile recomandate si apoi le repeta pe parcursul anului.
Am intocmit o scurta lista de costuri pentru investigatii.
- Consult initial la medic specialist (dermatologie, alergologie, ORL) – 220 lei
- Consult de control – 100 lei
- Testare cutanata prick – 250 lei
- Testare patch – 300 lei
- Panel de alergeni respiratori – 300 lei
- Panel alergeni alimentari – 300 lei
- Test pentru fond alergic la copii – 100 lei
- Test intoleranta alimentara (NATGE) – 865 lei
- Baterie de teste recomandate de medicul ORL – 1000 lei – 1400 lei
Combinate aceste costuri ajung la aproximativ 4000 de lei pe an, fara sa includem si costurile cu tratamentul”, declara Marius Constantinescu, Director de Daune Leader Team Broker de Asigurare.
Conform datelor puse la dispozitie de Academia Europeana de Alergie si Imunologie Clinica (EAACI), peste 150 de milioane de europeni sufera de boli alergice cronice, iar previziunea actuala este ca pana in 2025 jumatate din intreaga populatie a UE va fi afectata. Pe langa faptul ca este devastator pentru indivizi, pentru ca le scade productivitatea si au o calitate scazuta a vietii, tratarea acestor pacienti impune un cost semnificativ pentru sistemele nationale de sanatate. Cheltuielile indirecte pe care le generaza un esec in a trata alergia in UE sunt estimate la sume intre 55 si 151 miliarde de euro pe an.
Estimarea EAACI arata ca anual in Europa numai astmul si rinita alergica duc la pierderea a mai mult de 100 de milioane de zile de munca si zile scolare.
“O asigurare medicala care include si investigatiile legate de alergii porneste de la 1600 lei pe an pentru o persoana fizica, sau 700 lei daca este achizitionata de firma pentru angajati. Aceasta acopera consultatiile la alergolog, toate investigatiile medicale, cutanate sau sangvine, in functie de recomandarea medicului si pot fi efectuate la orice clinica din Bucuresti si din tara. Asigurarile de sanatate internationale, pe langa consultatiile si toate investigatiile necesare, ofera si facilitati de tipul conferinte cu medici specialisti alergologi din UK si second opinion si acopera, intr-o anumita limita, si medicamentele necesare“, explica Alexandra Durbaca, Director Executiv Leader Team Broker de Asigurare.
“Practic, o persoana alergica, pentru o investitie aproximativa de 4 lei pe zi, beneficiaza de investigatii si consult oricat este nevoie, poate alege medicul si clinica la care doreste sa mearga si nu mai trebuie sa isi limiteze optiunile de investigatie doar la cele suportate de Stat. Mai mult, o astfel de asigurare, in acceasi bani, include si alte tipuri de tratamente si investigatii pentru alte boli cornice sau urgente, nu se limiteaza doar la alergii”, mai adauga Alexandra Durbaca.
Academia Europeana de Alergie si Imunologie Clinica (EAACI), arata ca alergia este una dintre cele mai comune boli cornice in Europa, aproximativ 20% dintre pacientii cu alergii traiesc cu o forma severa si se lupta zilnic cu teama unui posibil atac de astm, soc anafilactic sau chiar moarte in urma unei reactii alergice.
Nediagnosticate si tratate la timp, alergiile pot degenera. Spre exemplu, eczemele alergice pot dezvolta astm sau alte probleme respiratorii, se pot extinde si suprainfecta si pot afecta calitatea vietii, ca adult.
Potrivit unor date recente emise de Ministerul Mediului, din populatia activa a Romaniei, aproximativ 482.000 persoane sunt alergice la polenul din ambrozia, majoritatea prezentand rinoconjunctivita, afectiune care in timp evolueaza spre astm. In afara de ambrozia, al doilea element care provoaca alergiile de toamna este mucegaiul produs de frunzele cazute din copaci si expuse la umezeala.
***
DESPRE LEADER TEAM BROKER DE ASIGURARE – Fondata in anul 2007 de antreprenorul Razvan Rusu, Leader Team Broker este o companie romaneasca cu o echipa formata din 35 de angajati si parteneri, si are birouri in Bucuresti, Brasov, Deva, Oradea, Satu Mare, Bacau. Leader Team este recunoscuta ca una dintre cele mai inovatoare companii de brokeraj de asigurari din Romania, cu produse unice de cyber security, produse pentru aviatie, industria navala, energie, sanatate si proiecte speciale cum sunt UEFA Champions League Romania (2012), White Sensation Romania (2012), The Human Body (2013). In anul 2017 compania a primit premiul ‘Cel mai creativ Broker de asigurare din Romania’, oferit de Media XPrimm, iar in anul 2019 a primit premiul pentru Inovatie si Digitalizare, fiind singura companie de brokeraj din Romania care a folosit tehnologia RPA pentru operatiunile financiare repetitive. La finalul anului 2018, Leader Team Broker a raportat prime subscrise in valoare de 5 milioane de euro. Detalii pe https://leaderteam.ro/
RO
https://www.timisoarastiri.ro/aproape-o-jumatate-de-milion-de-romani-alergici-la-ambrozie/
https://www.youtube.com/watch?v=RALU-d0hSWY