VIDEO PROFIT TV Răzvan Rusu, CEO Leader Team Broker: Piața asigurărilor a rămas din păcate la nivelul de dinainte de criza din 2008. Anul acesta poate vom sparge gheața cu o crestere de 10%, poate 15%

Piața asigurărilor din România este pe un trend stabil și, în pofida dificultăților provocate de pandemie, cifrele din acest an vor depăși cu 10-12% nivelul atins în 2008, înainte de criza financiară, respectiv de două miliarde de euro, a declarat la PROFIT TV Răzvan Rusu, fondatorul și directorul general al Leader Team Broker. “Piața e pe un trend stabil, majoritatea jucătorilor au la mijlocul acestui an, chiar dacă am trecut printr-un lockdown din cauza pandemiei, un avans undeva la 5-7%.

Vom vedea pe cifrele agregate la finele anului că vom avea avans chiar un pic mai mare. Despre piața locală se spune că are potențial, dar am rămas, din păcate, la nivelul de două miliarde de euro prime brute subscrise, la fel ca în 2008, înainte de criză. Anul ăsta credem că vom sparge gheața și vom fi undeva cu 10-12%, poate 15%, peste nivelul consemnat al primelor în 2008”, a afirmat Rusu.  El spune că potențialul pieței va fi transpus în rezultate odată cu creșterea gradului de educație financiară al populației.   “Este o chestiune de educație financiară. Lumea nu este informată, citește pe diagonala condițiile de asigure. Mai mult, noi, ca popor, nu avem educație financiară. Nu se fac cursuri de educatie financiară în rândul elevilor.

Nu știm cum ar trebui să ne protejam viața și bunurile printr-o asigurare. Nu știm să folosim instrumentele digitale pentru a face economii și de a investi, nu știm să avem un altfel de comportament în societate legat de finanțele personale”, a mai spus șeful Leader Team Broker.   Compania a lansat recent un consultant virtual dedicat polițelor de sănătate, EVA, un chatbot care ajută clienții existenți și potențiali să decidă asupra poliței de sănătate pe care o doresc – internă sau internațională și la ce costuri. În mai puțin de 60 de secunde de la interacțiunea cu EVA, susține Rusu, clientul primește în chat și pe email oferta de sănătate, personalizată pe nevoile sale.

“Reacția clienților a fost pozitivă, sunt foarte mulțumiți. Credem că astfel de instrumente sunt foarte bune pentru piața locală, unul dintre motive fiind nivelul de conștientizare cu privire la asigurări, relativ redus în rândul populației. Este un produs inovator, care credem că va prinde foarte bine la publicul din România, avem deja primele polițe încheiate cu acest chatbot”, a afirmat Rusu, precizând că EVA este cel mai bun canal pentru a ajunge efectiv la clienții finali.

El a mai spus că chatbot-ul va fi prezent și pe pagini web mai mari, cu trafic ridicat. “Vrem să extindem proiectul și pe alte tipuri de asigurări, nu doar pe asigurările de sănătate”, a mai spus șeful brokerului. Leader Team Broker a lansat în octombrie 2019 un produs dedicat zonei cyber security cu un asigurător de pe piața Lloyd’s.   “Aproape fiecare jucător din zona IT&C își poate permite acest produs, avem foarte multe polițe în zona de PFA-uri. Practic, specialiști IT care activează într-un proiect mai mare și-au făcut un PFA și lucrează pentru companii din România sau internaționale.

Pentru ei, produsul pleacă de la 550 de euro cu acoperire de un milion de euro, acoperire foarte mare în comparație cu alte produse existente pe piața locală. Printre clienți corporate se numără FintechOS, Tremend, Zitec sau Quantic Lab. Aceste polițe îi ajută să participe la contracte internaționale, are rating A, acoperire globală și poate fi prezentată oriunde în lume.   Rusu estimeaza că pe piața de cybersecurity locală s-au a vândut aproximativ 200 de polițe cyber security, primele plătite situându-se între 500.000 și 700.000 euro.

“Este o piață foarte mică, dar în creștere foarte mare”, a mai spus Rusu.   Înființată în anul 2006 de Răzvan Rusu, Leader Team Broker este o companie de brokeraj în asigurări cu peste 14 ani experiență în  managementul riscului și asigurări. Compania numără în prezent 40 de angajați și parteneri, care furnizează servicii de brokeraj atât în București cât și la nivel național prin birourile existente în Sibiu, Brașov, Deva, Oradea și Bacău.

Emisiunea Profit Live, moderată de jurnaliștii Oana Osman, redactor-șef Profit.ro, și Claudiu Vrânceanu, este transmisă atât pe site-ul www.profit.ro, cât și pe postul de televiziune Profit TV și pe pagina de facebook a Profit.ro, de luni până joi, începând cu ora 17.30, fiind o platforma în care lideri din mediul de business vorbesc despre situația actuală.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/video-profit-tv-razvan-rusu-ceo-leader-team-broker-piata-asigurarilor-a-ramas-din-pacate-la-nivelul-de-dinainte-de-criza-din-2008-anul-acesta-poate-vom-sparge-gheata-cu-o-crestere-de-10-poate-15-19496991