VIDEO PROFIT TV Razvan Rusu, CEO Leader Team Broker: Piata asigurarilor a ramas din pacate la nivelul de dinainte de criza din 2008. Anul acesta poate vom sparge gheata cu o crestere de 10%, poate 15%

Piata asigurarilor din Romania este pe un trend stabil si, in pofida dificultatilor provocate de pandemie, cifrele din acest an vor depasi cu 10-12% nivelul atins in 2008, inainte de criza financiara, respectiv de doua miliarde de euro, a declarat la PROFIT TV Razvan Rusu, fondatorul si directorul general al Leader Team Broker. “Piata e pe un trend stabil, majoritatea jucatorilor au la mijlocul acestui an, chiar daca am trecut printr-un lockdown din cauza pandemiei, un avans undeva la 5-7%.

Vom vedea pe cifrele agregate la finele anului ca vom avea avans chiar un pic mai mare. Despre piata locala se spune ca are potential, dar am ramas, din pacate, la nivelul de doua miliarde de euro prime brute subscrise, la fel ca in 2008, inainte de criza. Anul asta credem ca vom sparge gheata si vom fi undeva cu 10-12%, poate 15%, peste nivelul consemnat al primelor in 2008”, a afirmat Rusu. El spune ca potentialul pietei va fi transpus in rezultate odata cu cresterea gradului de educatie financiara al populatiei. “Este o chestiune de educatie financiara. Lumea nu este informata, citeste pe diagonala conditiile de asigure. Mai mult, noi, ca popor, nu avem educatie financiara. Nu se fac cursuri de educatie financiara in randul elevilor.

Nu stim cum ar trebui sa ne protejam viata si bunurile printr-o asigurare. Nu stim sa folosim instrumentele digitale pentru a face economii si de a investi, nu stim sa avem un altfel de comportament in societate legat de finantele personale”, a mai spus seful Leader Team Broker. Compania a lansat recent un consultant virtual dedicat politelor de sanatate, EVA, un chatbot care ajuta clientii existenti si potentiali sa decida asupra politei de sanatate pe care o doresc – interna sau internationala si la ce costuri. In mai putin de 60 de secunde de la interactiunea cu EVA, sustine Rusu, clientul primeste in chat si pe email oferta de sanatate, personalizata pe nevoile sale.

“Reactia clientilor a fost pozitiva, sunt foarte multumiti. Credem ca astfel de instrumente sunt foarte bune pentru piata locala, unul dintre motive fiind nivelul de constientizare cu privire la asigurari, relativ redus in randul populatiei. Este un produs inovator, care credem ca va prinde foarte bine la publicul din Romania, avem deja primele polite incheiate cu acest chatbot”, a afirmat Rusu, precizand ca EVA este cel mai bun canal pentru a ajunge efectiv la clientii finali.

El a mai spus ca chatbot-ul va fi prezent si pe pagini web mai mari, cu trafic ridicat. “Vrem sa extindem proiectul si pe alte tipuri de asigurari, nu doar pe asigurarile de sanatate”, a mai spus seful brokerului. Leader Team Broker a lansat in octombrie 2019 un produs dedicat zonei cyber security cu un asigurator de pe piata Lloyd’s. “Aproape fiecare jucator din zona IT&C isi poate permite acest produs, avem foarte multe polite in zona de PFA-uri. Practic, specialisti IT care activeaza intr-un proiect mai mare si-au facut un PFA si lucreaza pentru companii din Romania sau internationale.

Pentru ei, produsul pleaca de la 550 de euro cu acoperire de un milion de euro, acoperire foarte mare in comparatie cu alte produse existente pe piata locala. Printre clienti corporate se numara FintechOS, Tremend, Zitec sau Quantic Lab. Aceste polite ii ajuta sa participe la contracte internationale, are rating A, acoperire globala si poate fi prezentata oriunde in lume. Rusu estimeaza ca pe piata de cybersecurity locala s-au a vandut aproximativ 200 de polite cyber security, primele platite situandu-se intre 500.000 si 700.000 euro.

“Este o piata foarte mica, dar in crestere foarte mare”, a mai spus Rusu. Infiintata in anul 2006 de Razvan Rusu, Leader Team Broker este o companie de brokeraj in asigurari cu peste 14 ani experienta in managementul riscului si asigurari. Compania numara in prezent 40 de angajati si parteneri, care furnizeaza servicii de brokeraj atat in Bucuresti cat si la nivel national prin birourile existente in Sibiu, Brasov, Deva, Oradea si Bacau.

Emisiunea Profit Live, moderata de jurnalistii Oana Osman, redactor-sef Profit.ro, si Claudiu Vranceanu, este transmisa atat pe site-ul www.profit.ro, cat si pe postul de televiziune Profit TV si pe pagina de facebook a Profit.ro, de luni pana joi, incepand cu ora 17.30, fiind o platforma in care lideri din mediul de business vorbesc despre situatia actuala.

Citeste mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/video-profit-tv-razvan-rusu-ceo-leader-team-broker-piata-asigurarilor-a-ramas-din-pacate-la-nivelul-de-dinainte-de-criza-din-2008-anul-acesta-poate-vom-sparge-gheata-cu-o-crestere-de-10-poate-15-19496991