ZF Live. Razvan Rusu, Leader Team Broker: Printre planurile companiei se numara intrarea pe zona de protectie impotriva bolilor grave si vom analiza daca este oportuna extinderea si pe asigurari clasice, precum Casco sau cele de locuinte

https://www.zf.ro/zf-live/zf-live-razvan-rusu-leader-team-broker-printre-planurile-companiei-19659648

Chatbotul EVA lansat recent de Leader Team functioneaza acum doar pe produsele de asigurari de sanatate, intrucat cererea este foarte mare pe aceasta nisa Pe saptamana au loc circa 30-40 de interactiuni duse pana la final.

Piata pe zona de asigurari de sanatate a crescut cu aproximativ 29%, aceasta fiind valoarea inregistrata la mijlocul acestui an, iar focusul pentru urmatorii ani are in vedere doua tendinte, respectiv partea de raspunderi profesionale pe zona de IT&C si in zona companiilor care isi dezvolta businessuri in strainatate, sustine Razvan Rusu, fondator al Leader Team Broker.

,,Compania face un audit al programului de asigurari, care a avut succes in randul societatilor care au dorit reducerea costurilor, fara a renunta la asigurari”, a declarat Razvan Rusu in cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Fondatorul Leader Team Broker mai spune ca printre celelalte planuri ale companiei se numara intrarea pe zona de protectie impotriva bolilor grave, urmand sa analizeze daca este oportun sa se extinda apoi si pe partea de asigurari clasice, precum Casco sau cele pentru locuinte.

In cadrul companiei sunt vandute asigurari cu prime de aproximativ 300-350 de euro/an, care pot acoperi sume de 1 mil. euro si sunt emise de societatile de asigurari nationale si internationale. Cea mai mare polita de asigurare oferita in perioada pandemiei a fost in valoare de 59.000 de euro, potrivit brokerului Razvan Rusu.

,,Noi vindem cel mai mult pe partea de raspunderi, ne-am nisat de cativa ani de zile pe aceasta zona profesionala, in special in zona companiilor de IT. Peste 30% dintre jucatorii importanti din piata sunt clientii nostri”, mai spune Razvan Rusu.

El a amintit de asistentul virtual – Chatbotul EVA – care functioneaza acum doar pe produsele de asigurari de sanatate, intrucat cererea este foarte mare pe aceasta nisa.

Chatbotul EVA, lansat recent de compania Leader Team Broker, specializata in managementul riscurilor si distribuirea politelor de asigurari, este un consultant virtual capabil sa interactioneze cu clientii potentiali si existenti ai companiei, pe care ii va indruma ulterior catre o polita de sanatate potrivita cerintelor lor, fie ea interna sau internationala si va stabili costurile necesare acesteia.

,,Am introdus un chatbot pentru a limita interactiunea umana si pentru a avea o mai mare acoperire pe produsele de sanatate. Chatbotul functioneaza acum doar pe produsele de asigurari de sanatate, intrucat cererea este foarte mare pe aceasta nisa, desi nivelul de constientizare este scazut. Am observat o reticenta din partea oamenilor in a discuta cu un consultant pe zona de asigurari de sanatate, pentru ca cei mai multi dintre clienti nu cunosc termenii si limbajul. Acum a venit momentul sa ducem toate aceste tool-uri noi de digitalizare in zona de educatie si in zona de vanzare consultativa”, a mai spus Razvan Rusu, fondator Leader Team Broker, in cadrul emisiunii ZF Live.

Conversatia cu chatbotul EVA dureaza 60 de secunde, spune acesta, timp in care acesta colecteaza datele minime despre client in urma carora se realizeaza o oferta reala pe care apoi acesta o poate achizitiona. Chatbotul EVA adreseaza clientilor cateva intrebari si in baza raspunsurilor, le ofera o cotatie de prima care poate fi transformata intr-o asigurare. In plus, clientul primeste toate informatiile direct pe dispozitivul de pe care are loc operatiunea, apoi acestea sunt transmise si pe email.

Chatbotul este in functiune de peste o luna, iar Razvan Rusu sustine ca pe saptamana au loc circa 30-40 de interactiuni duse pana la final. ,,Procentul celor care apeleaza la EVA este mult mai mare, depaseste 100%, insa nu toate merg pana la final”, completeaza acesta.

Leader Team Broker este o companie de brokeraj in asigurari cu peste 14 ani experienta in managementul riscului si asigurari, care a fost fondata de antreprenorul Razvan Rusu. Aceasta a avut o cifra de afaceri de 5,6 mil de euro anul trecut, iar anul asta se asteapta la o crestere, targetul fiind 6 mil de euro.

40 de companii din Romania din IT&C, retail, productie sau transporturi s-au asigurat impotriva riscului cibernetic

Un numar de 40 de companii din Romania, care activeaza in industrii precum IT&C, retail, productie sau transporturi s-au asigurat impotriva riscurilor profesionale si cibernetice, potrivit informatiilor transmise de reprezentantii Leader Team Broker. ,,In octombrie 2019, in parteneriat cu asiguratorul britanic CFC Underwriting, pionier in riscuri speciale, am introdus in portofoliu un produs complex si accesibil, cu scopul de a sprijini companiile din domeniul IT&C in fata riscurilor ce pot rezulta din activitatile profesionale desfasurate si din atacuri cibernetice. Estimam atunci, pentru primul an, un volum de maxim 50.000 de euro dar, in mai putin de 12 luni, am reusit sa castigam jucatori importanti din domeniul tehnologiei, printre care FintechOS, Softelligence, Zitec, Tremend dar si companii mai mici interesate de protectia oferita de polita. Cea mai mare polita incheiata a fost de 40.000 de euro si acopera riscul de erori, omisiuni si atacuri cibernetice. Ca un exemplu, o polita pe segmentul IT&C porneste de la 550 euro/an si are o acoperire de 500.000 de euro”, a transmis Razvan Rusu, fondatorul Leader Team Broker. In primul an de la introducerea produselor de raspundere profesionala si riscuri cibernetice in portofoliul brokerului de asigurare Leader Team, valoarea primelor de asigurare a fost de 200,000 de euro, de patru ori mai mari decat estimarile din octombrie 2019. (Mircea Nica)