Polița de asigurare Cyber, declarată cel mai bun produs destinate prevenirii riscului de atacuri cibernetice

Polița de asigurare Cyber și răspundere dedicată companiilor IT&C, aflată în portofoliul Leader Team Broker a fost declarată de Piața Financiară, una dintre cele mai cunoscute publicații economice, ”cel mai bun produs destinat prevenirii și acoperirii riscului de atacuri cibernetice. Poliția de asigurare Cyber a fost recompensată cu premiul „e-Risk” la cea de-a XV ediție a Galei e-finance, organizată de publicație, alături de alte produse care fac performanță în industria financiară, bancară sau IT&C de la noi.

”Polița noastră este un produs complet care acoperă integral riscurile în materie, a pornit de la nevoile clienților, a fost proiectată împreună cu aceștia de către echipa noastră, pe parcursul unui an de zile. Ea vine ca răspuns la cea mai nouă provocare căreia trebuie să-i facă față companiile din lumea întreagă – transformarea digitală proces care aduce cu sine și riscuri noi. Riscul atacului cibernetic este, poate, cel mai important dintre acestea, astfel că asigurarea împotriva unui astfel de risc poate nu mai este nice to have, a devenit un must” a declarat Răzvan Rusu, director general și fondator al Leader Team Broker.

Potrivit oficialului companiei, ultimele statistici date publicității arată că atunci când o companie este vizată, un atac cibernetic generează daune de miliarde de euro și expune compania afectată inclusiv riscului de faliment. ”Prețul plătit pentru o poliță de asigurare Cyber este infinit mai mic decât pagubele care trebuie acoperite în cazul unui atac cibernetic neacoperit la risc”, a adăugat Răzvan Rusu.

Din 2019, polița de asigurare Cyber și răspundere dedicată companiilor IT&C a fost introdusă în portofoliul Leader Team Broker ca produs dedicat companiilor din domeniul tehnologiei, care acoperă și amenzile GDPR ce decurg din expunerea datelor clienților în afara companiei. Polița, despre care puteți citi mai mult pe www.leaderteam.ro/it sau www.leaderteam.ro/cyber simplifică interacțiunea beneficiarilor cu produsele de asigurare specializate pentru acest domeniu și îi ajută pe aceștia să reducă cu până la 50% costurile pentru acoperirea acelorași riscuri. ”Înainte de apariția poliței de asigurare Cyber, clienții erau nevoiți să achiziționeze trei polițe distincte, de la 3 furnizori diferiți”, explică Alexandra Durbacă, director executiv al Leader Team Broker.

Ce alte riscuri acoperă polița :

• Răspundere profesională
• Furtul din conturi bancare sau carduri
• Întreruperea activității comerciale ca rezultat al unui atac cibernetic
• Costurile de recuperare a datelor în urma atacurilor cibernetice
• Șantaj cibernetic și recompensele solicitate de infractori
• Defăimare
• Furt de proprietate intelectuală
• Transmiterea neintenționată de virsuri informatice
• Încălcarea neintenționată a informațiilor legate de terțe părți.

Pentru mai multe detalii apasa pe urmatorul link: https://leaderteam.ro/cyber/