5 sfaturi practice în contextul Covid19 dacă ai o poliţă de asigurare de viaţă

Protecţia noastră şi a celor dragi – asigură-te că eşti asigurat !

În contextul actual al instalării COVID 19 pe aproape întreg teritoriul lumii, cu toţii începem să realizăm cât de importantă este prevenţia şi cât de mult contează să poţi apela la un specialist la nevoie. Impactul pe care îl are acum mass-media în crearea unei nebuloase este covârşitor. Acum este momentul să ne trezim la realitate, să ne informăm doar din surse sigure şi să conştientizăm că riscurile la care ne supunem nu numai că ne-ar putea afecta pe noi, ci şi pe cei dragi. Este important ca generaţiile tinere să conştientizeze că ceea ce se întâmplă acum este realitatea şi că viitorul este imprevizibil.

Asigurarea de viaţă ne poate ajuta în cazul unui dezechilibru financiar al familiei, în cazul unui deces, al unei boli grave, al unor costuri datorate  cu spitalizarea din accident sau al unei îmbolnăviri. Astfel, în situaţia cu care ne confruntăm  în această perioadă, se naște întrebarea firească dacă pierderile provocate din cauza  epidemiei de COVID – 19 pot fi acoperite de polițele de asigurare life.

Ai o poliţă de asigurare de viaţă?

Uite aici 5 sfaturi practice de la consultanţii  Leader Team în contextul Covid19:

    Consultă pe poliţa de asigurare secţiunea de Excluderi;

    Discută cu brokerul/consultantul tău să verifice dacă situaţia privind Coronavirus este acoperită pe poliţa ta;

    Solicită brokerului tău să discute cu asiguratorul dacă sunt derogări pe care le-a făcut sau are în plan să le facă;

    Dacă consideri că asigurarea încheiată nu este acoperitoare, solicită brokerului tău să îţi facă un studiu de piaţă şi să iţi aducă produse care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale.

    Verifică acoperirile şi clauzele produselor de asigurare care merg complementar cu asigurarea de viaţă. Vă recomandam să luaţi în considerare şi o asigurare de sănătate (Conceptul iDoctor https://leaderteam.ro/idoctor/ )

Asigurările de viaţă, atât cele tradiţionale, cât şi cele cu acumulare au ca şi principal risc asigurat decesul, care poate fi din accident sau din orice cauză. În funcţie de produsul ales şi de flexibilitatea acestuia, se pot adăuga clauze precum invaliditate, spitalizare, arsuri, fracturi etc. Un prim pas pentru a putea identifica dacă riscul apărut este şi acoperit pe poliţă, este de a citi cu atenţie condiţiile de asigurare, în special articolul referitor la excluderi. Deşi majoritatea asiguratorilor nu acordă despăgubiri, respectiv plata sumelor asigurate în cazul în care evenimentul survenit este din cauza epidemiilor/pandemiilor declarate oficial de Autoritatea competentă, unii asiguratori îsi pot schimba pozitia vis a vis de acest lucru, oferind diferite derogari pentru a veni în sprijinul asiguraţilor. Spre exemplu, pe fondul apariţiei acestui dezechilibru financiar, pot fi amânate plaţile ratelor, chiar şi exonarea de la plata primelor de asigurare în cazul decesului din acest motiv.

Cu toate că situaţia actuală  nu este una fericită nici pentru individ, nici pentru societate, considerăm ca este un moment prielnic să cedăm anumite riscuri la care ne supunem către asiguratorii ale căror produse de asigurare sunt mai complexe şi  au soluţii  mult mai flexibile.

Contactează consultaţii Leader Team pentru a afla mai multe detalii

contact@leaderteam.ro

https://leaderteam.ro/