5 sfaturi practice in contextul Covid19 daca ai o polita de asigurare de viata


Protectia noastra si a celor dragi – asigura-te ca esti asigurat !

In contextul actual al instalarii COVID 19 pe aproape intreg teritoriul lumii, cu totii incepem sa realizam cat de importanta este preventia si cat de mult conteaza sa poti apela la un specialist la nevoie. Impactul pe care il are acum mass-media in crearea unei nebuloase este covarsitor. Acum este momentul sa ne trezim la realitate, sa ne informam doar din surse sigure si sa constientizam ca riscurile la care ne supunem nu numai ca ne-ar putea afecta pe noi, ci si pe cei dragi. Este important ca generatiile tinere sa constientizeze ca ceea ce se intampla acum este realitatea si ca viitorul este imprevizibil.

Asigurarea de viata ne poate ajuta in cazul unui dezechilibru financiar al familiei, in cazul unui deces, al unei boli grave, al unor costuri datorate cu spitalizarea din accident sau al unei imbolnaviri. Astfel, in situatia cu care ne confruntam in aceasta perioada, se naste intrebarea fireasca daca pierderile provocate din cauza epidemiei de COVID – 19 pot fi acoperite de politele de asigurare life.

Ai o polita de asigurare de viata?

Uite aici 5 sfaturi practice de la consultantii Leader Team in contextul Covid19:

Consulta pe polita de asigurare sectiunea de Excluderi;

Discuta cu brokerul/consultantul tau sa verifice daca situatia privind Coronavirus este acoperita pe polita ta;

Solicita brokerului tau sa discute cu asiguratorul daca sunt derogari pe care le-a facut sau are in plan sa le faca;

Daca consideri ca asigurarea incheiata nu este acoperitoare, solicita brokerului tau sa iti faca un studiu de piata si sa iti aduca produse care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale.

Verifica acoperirile si clauzele produselor de asigurare care merg complementar cu asigurarea de viata. Va recomandam sa luati in considerare si o asigurare de sanatate (Conceptul iDoctor https://leaderteam.ro/idoctor/ )

Asigurarile de viata, atat cele traditionale, cat si cele cu acumulare au ca si principal risc asigurat decesul, care poate fi din accident sau din orice cauza. In functie de produsul ales si de flexibilitatea acestuia, se pot adauga clauze precum invaliditate, spitalizare, arsuri, fracturi etc. Un prim pas pentru a putea identifica daca riscul aparut este si acoperit pe polita, este de a citi cu atentie conditiile de asigurare, in special articolul referitor la excluderi. Desi majoritatea asiguratorilor nu acorda despagubiri, respectiv plata sumelor asigurate in cazul in care evenimentul survenit este din cauza epidemiilor/pandemiilor declarate oficial de Autoritatea competenta, unii asiguratori isi pot schimba pozitia vis a vis de acest lucru, oferind diferite derogari pentru a veni in sprijinul asiguratilor. Spre exemplu, pe fondul aparitiei acestui dezechilibru financiar, pot fi amanate platile ratelor, chiar si exonarea de la plata primelor de asigurare in cazul decesului din acest motiv.

Cu toate ca situatia actuala nu este una fericita nici pentru individ, nici pentru societate, consideram ca este un moment prielnic sa cedam anumite riscuri la care ne supunem catre asiguratorii ale caror produse de asigurare sunt mai complexe si au solutii mult mai flexibile.

Contacteaza consultatii Leader Team pentru a afla mai multe detalii

5 sfaturi practice daca ai sau vrei sa cumperi o polita de sanatate privata O solutie mai buna ca forta majora? Polita de asigurare Polita de asigurare Cyber, declarata cel mai bun produs destinate prevenirii riscului de atacuri cibernetice La ce riscuri te expui daca mergi cu trotineta electrica fara asigurare civila Leader Team Broker si CFC lanseaza prima polita de asigurare pentru IT&C care include amenzi GDPR