Cand pui inteligenta artificiala la treaba, lasi liber drumul spre inovatie!


Digitalizarea, includerea inteligentei artificiale in “echipa de baza” a companiilor si cresterea competentelor angajatilor in scopul cresterii valorii adaugate a serviciilor oferite de o companie ar putea fi printre primele avantaje ale schimbarii de paradigma economica generata de criza COVID-19. Nimeni nu se astepta la inceputul lunii ianuarie ca in mai putin de 60 de zile, chiar daca pentru o perioada limitata de timp, ca un angajat sa isi faca treaba din biroul personal la fel de bine ca din open-space-ul companiei. Nimeni nu se astepta ca in mai putin de 60 de zile, activitati comerciale, procese de lucru, relatie cu autoritati sa se desfasoare fara interactiune fizica, fara stampila in buzunar. Cu toate acestea, acum cand scriem aceste lucruri, astfel de actiuni sunt considerate perfect normale. Schimbarea in dreptul careia putem scrie transformare sau evolutie conCfirma astazi corectitudinea unor decizii de pionierat luate de unele companii cu mult inainte de aparitia oricarui risc.

Noi, echipa Leader Team Broker suntem in categoria denumita “early adopters AI“. Suntem primul broker din industria romaneasca de asigurari care am decis sa folosim tehnologia in avantajul clientilor nostri si al echipei umane. Cand am decis, in urma cu 2 ani, sa adoptam inteligenta artificiala, sa o folosim in cazul activitatilor repetitive si sa pastram expertiza si competentele angajatilor pentru a aduce valoare adaugata serviciilor existente sau pentru a construi noi produse, nu stiam ca ne asteapta o criza generata de un inamic invizibil. Nu stiam ca vom fi nevoiti sa #stamacasa pentru a fi in siguranta noi, familiile noastre, clientii si partenerii nostri. Simteam ca punand in balanta investitia si beneficiile generate de adoptarea inteligentei artificiale, a automatizarii unora dintre procesele curente, cele din urma vor cantari mai mult. Iar perioada de acum demonstreaza pe deplin ca am luat decizia corecta. Nu numai ca nu ne-am diminuat echipa, dar cu ajutorul RPA (Robotic Process Automation) am reusit sa eliminam erorile de introducere a datelor, fiind de asemenea “GDPR compliance”. Cu ajutorul inteligentei artificiale, am reusit sa optimizam procese de lucru, sa eliminam decalaje de introducere a datelor. Din perspectiva noastra, robotizarea este cea mai rapida si mai eficienta cale de a colecta, procesa si furniza un volum mare de informatii. Robotizarea inseamna securitate sporita, mai ales in perspectiva GDPR. Datele sunt protejate si nu pot fi dezvaluite dintr-o eroare umana. Platforma creata acopera o serie extinsa de activitati. Ea automatizeaza sarcinile manuale prin dezvoltarea si instalarea unor roboti cu inteligenta artificiala care sunt controlati printr-un server securizat. Aceasta tehnologie aduce beneficii importante, de la performanta proceselor de business la cresterea marjelor operationale iar asta duce automat la cresterea competitivitatii.

Azi salutam initiativele colegilor din industrie care au decis sa accelereze la randu-le etapele spre digitalizare si suntem convinsi ca, la finalul crizei de acum, industria in care activam va deveni mai supla, mai dinamica, mai ofertanta din perspectiva valorii adaugate pe care o aduce capitalul uman de care dispunem!

Autor: Razvan Rusu

Contact us: contact@leaderteam.ro

Web: www.leaderteam.ro

Follow us on Facebook: @leaderteam.broker

Follow us on LinkedIn: @LeaderTeamInsuranceBroker

LEADER TEAM BROKER

Strength, Innovation & Trust