Când pui inteligența artificială la treabă, lași liber drumul spre inovație!

Digitalizarea, includerea inteligenței artificiale în ”echipa de bază” a companiilor și creșterea competențelor angajaților în scopul creșterii valorii adăugate a serviciilor oferite de o companie ar putea fi printre primele avantaje ale schimbării de paradigmă economică generată de criza COVID-19. Nimeni nu se aștepta la începutul lunii ianuarie ca în mai puțin de 60 de zile, chiar dacă pentru o perioadă limitată de timp, ca un angajat să își facă treaba din biroul personal la fel de bine ca din open-space-ul companiei. Nimeni nu se aștepta ca în mai puțin de 60 de zile, activități comerciale, procese de lucru, relație cu autorități să se desfășoare fără interacțiune fizică, fără ștampila în buzunar. Cu toate acestea, acum când scriem aceste lucruri, astfel de acțiuni sunt considerate perfect normale. Schimbarea în dreptul căreia putem scrie transformare sau evoluție conCfirmă  astăzi corectitudinea unor decizii de pionierat luate de unele companii cu mult înainte de apariția oricărui risc.

Noi, echipa Leader Team Broker suntem în categoria denumită ”early adopters AI”. Suntem primul broker din industria românească de asigurări care am decis să folosim tehnologia în avantajul clienților noștri și al echipei umane. Când am decis, în urmă cu 2 ani, să adoptăm inteligența artificială, să o folosim în cazul activităților repetitive și să păstrăm expertiza și competențele angajaților pentru a aduce valoare adăugată serviciilor existente sau pentru a construi noi produse, nu știam că ne așteaptă o criză generată de un inamic invizibil. Nu știam că vom fi nevoiți să #stămacasă pentru a fi în siguranță noi, familiile noastre, clienții și partenerii noștri. Simțeam că punând în balanță investiția și beneficiile generate de adoptarea inteligenței artificiale, a automatizării unora dintre procesele curente, cele din urmă vor cântări mai mult. Iar perioada de acum demonstrează pe deplin că am luat decizia corectă. Nu numai că nu ne-am diminuat echipa, dar cu ajutorul RPA (Robotic Process Automation) am reușit să eliminăm erorile de introducere a datelor, fiind de asemenea ”GDPR compliance”. Cu ajutorul inteligenței artificiale, am reușit să optimizăm procese de lucru, să eliminăm decalaje de introducere a datelor. Din perspectiva noastră, robotizarea  este cea mai rapidă și mai eficientă cale de a colecta, procesa și furniza un volum mare de informații. Robotizarea înseamnă securitate sporită, mai ales în perspectiva GDPR. Datele sunt protejate și nu pot fi dezvăluite dintr-o eroare umana. Platforma creată acoperă o serie extinsă de activități. Ea automatizează sarcinile manuale prin dezvoltarea și instalarea unor roboți cu inteligența artificială care sunt controlați printr-un server securizat. Această tehnologie aduce beneficii importante, de la performanța proceselor de business la creșterea marjelor operaționale iar asta duce automat la creșterea competitivității.

Azi salutăm inițiativele colegilor din industrie care au decis să accelereze la rându-le etapele spre digitalizare și suntem convinși că, la finalul crizei de acum, industria în care activăm va deveni mai suplă, mai dinamică, mai ofertantă din perspectiva valorii adăugate pe care o aduce capitalul uman de care dispunem!

Autor: Răzvan Rusu

Contact us: contact@leaderteam.ro

Web: www.leaderteam.ro

Follow us on Facebook: @leaderteam.broker

Follow us on LinkedIn: @LeaderTeamInsuranceBroker

LEADER TEAM BROKER

Strength, Innovation & Trust