5 sfaturi practice daca ai sau vrei sa cumperi o polita de sanatate privata


La nivel mondial, in aceasta perioada, traversam o etapa de adaptare la declansarea cu rapiditate a pandemiei de COVID 19. Cu fiecare zi care trece, realizam ce impact negativ are acest virus asupra noastra si a economiei si cat de periculos poate fi in masura in care ia amploare din ce in ce mai mult.

Avand in vedere ca nevoile fiecarei persoane sunt diferite, prin intermediul asigurarii de sanatate puteti beneficia de tratament si consultatii de la cei mai buni medici din lume. Asadar, pentru doar 5 lei/zi sanatatea ta poate sta in mainile celor mai buni specialisti din domeniul medical. Intrebarea care sta acum pe buzele tuturor, este daca vom fi tratati indiferent de problema medicala pe care o avem, in speta infectarea cu Covid 19.

In plus, avand in vedere restrictiile din sistemul de stat, ramane sa apelam la serviciile clinicilor private. Fara sa aveti o asigurare, de multe ori costurile unei clinici medicale pot fi prohibitive, mai ales daca afectiunea noastra necesita spitalizare si investigatii medicale suplimentare.

Din informatiile si experienta departamentului nostru de daune, in medie, costurile la o clinica privata cu o investigatie a unei probleme de sanatate sunt de 4000 de lei si costurile cu spitalizarea in jur de 15.000 lei (aici intra cazare, analize si investigatii, interventie chirurgicala).

Ce inseamna daca pui in balanta costurile unei probleme de sanatate (medie de 9.500 lei) versus o asigurare de sanatate care poate incepe de la 900 lei/an/ pachet basic si pachetele complete de la 1600 lei/an.

CUI SE ADRESEAZA ASIGURAREA DE SANATATE PRIVATA?

  • Personelor fizice (adulti si copii)
  • Companiilor – asigurare de sanatate pentru angajatii

5 SFATURI PRACTICE de la consultantii Leader Team daca ai polita de asigurare de sanatate in contextul Covid19:

  • Consulta polita de asigurare la sectiunea de Excluderi. Brokerul/consultantul tau trebuie sa verifice si daca riscurile privind Coronavirus sunt acoperite pe polita ta
  • Verifica daca clinica la care doresti sa mergi beneficiaza de personal pregatit pentru testarea Covid 19 si ulterior tratarea acestuia. Momentan, cele care acorda cel mai mare sprijin sunt spitalele de stat; Verifica pe clauze care este indemnizatia pentru spitalizare la stat
  • Verifica acoperirile si clauzele produselor de asigurare care merg complementar cu asigurarea de sanatate. Va recomandam sa luati in considerare si o asigurare de viata.
  • Vorbeste cu brokerul tau ca sa te asigurari ca pleci cu documentele completate corect de la clinica astfel incat sa fii acoperit.
  • Verifica cu consultantul tau daca asiguratorii au schimbat fluxul de transmitere a documentelor pentru preautorizare/dauna

ASIGURATORII CARE ACOPERA CORONAVIRUS

Asiguratorii din portofoliu Leader Team care acopera si afectiunile cauzate de coronavirus

  • AXA Health
  • Generali Global Health
  • Groupama

 

CE SERVICII MEDICALE AVEM PE ASIGURAREA DE SANATATE PRIVATA

Servicii medicale in ambulatoriu (consultatii, analize de sange, analize preventive, investigatii medicale, RMN, CT, spitalizare de zi etc)

Servicii medicale de spitalizare (cazare, interventii chirurgicale, investigatii, imagistica, analize toate pe perioada spitalizarii)

Servicii de recuperare medicala si sedinte la psiholog

Best doctors

Serviciul A doua opinie medicala

Servicii medicale si tratament in caz de boli grave (cancer, boli de inima, etc)

Serviciul de telemedicina Doctor in my pocket- aveti acces la consultatii in mediul virtual cu medici internationali prin intermediul unei video conferinte

 

DIFERENTA DINTRE ASIGURARE SI ABONAMENT

Principiul de baza al acestor asigurari este de a exista o necesitate medicala. Sfatuim accesarea serviciilor intotdeauna cu simt de raspundere, cu atat mai mult in aceste conditii de supra-aglomerare a serviciilor medicale. Daca aveti o problema de sanatate puteti sa va faceti o programare direct la medicul specialist ca sa incepeti investigatiile (fara sa aveti bilet de trimitere de la medicul generalist sau doctorul de familie).

Spre deosebire de abonamentele medicale unde timpul de asteptare este foarte mare, prin asigurare iti poti gasi programare imediat (asiguratorii au contract cu peste 800 de clinici din Romania si peste 5000 de clinici in lume). Ai nevoie de un RMN? Il poti face imediat prin intermediul asigurarii. Totodata in cazul in care o sa fiti spitalizat la stat puteti primi o indemnizatie pe fiecare zi de spitalizare, de pana la 500 lei/zi.

Riscurile la care ne expunem sunt mari; suntem oameni, nu suntem invincibili, iar in fata unei incertitudini cauzate de un dusman invizibil, avem nevoie de protectie. Unele dintre activitati nu pot fi pur si simplu blocate, iar acest lucru inseamna totodata o expunere inevitabila in fata virusului. In astfel de momente realizam cu totii importanta unei asigurari de sanatate si cat de mult ne-ar putea ajuta un specialist.

Sanatatea este unul dintre cele mai importante lucruri, insa atunci cand vine vorba de prioritatile fiecaruia acestea sunt in mod special cariera, hobby-urile sau timpul petrecut cu prietenii. Cand esti sanatos, te poti concentra pe lucrurile importante pentru tine.

Astfel, un mod eficient de a face acest lucru, este de a plasa riscurile pe o asigurare de sanatate privata care se poate plia pe nevoile fiecaruia, chiar si in situatia in care exista deja o afectiune pre-existenta sau o boala cronica. Asigurarea de sanatate are rolul de a prelua costurile serviciilor medicale atunci cand apar probleme de sanatate.

Contacteaza consultatii Leader Team pentru a afla mai multe detalii

contact@leaderteam.ro

https://leaderteam.ro/idoctor/