Cum scapi de grija COVID 19 in vacanta de vara? Leader Team Broker are solutia pentru romani


Doua dintre firmele de asigurare din Romania acopera pe politele de calatorie si de sanatate standard riscurile generate de coronavirus si de boala pe care acesta o provoaca, COVID-19. In cazul celei mai simple polite, cu cele mai clare acoperiri si excluderi, pretul nu sare de 90 de lei, pentru o vacanta de 7 zile, in Europa, in cazul unei familii cu trei persoane. O a treia firma de asigurare a dezvoltat un produs dedicat exclusiv COVID 19. Mai mult, romanii, mai ales cei cu dare de mana, au mereu varianta uneia dintre asigurarile internationale de sanatate, cele mai cunoscute si complete optiuni fiind produsul Axa si celebrele deja BUPA si Cigna.

Primul lucru pe care ni-l spun specialistii in domeniu este ca, desi au posibilitatea de a opta pentru simpla asigurare de calatorie, cu acoperire doar pe perioada respectivei vacante in strainatate, asigurarea de sanatate este o optiune mult mai acoperitoare. Aceasta, in primul rand, pentru ca asigurarea de sanatate isi va face efectele si la reintoarcerea in tara, acoperind eventualele tratamente suplimentare fata de cele platite deja de stat, dar si altele. Totusi, cei care opteaza pentru asigurarea de calatorie simpla trebuie sa stie ca cel mai clar produs cu acoperiri inclusiv pe COVID-19 este disponibil acum la Uniqa Asigurari. Asiguratorul acopera asistenta medicala in strainatate si spitalizare in limita sumei de 50.000 de euro. In cazul calatoriilor “in scop de lucru”, suma acoperita este de 30.000 de euro. De asemenea, asigurarea de calatorie de Uniqa acopera si cazare in regim hotelier in valoare de 1.000 de euro (utila in caz de izolare sau carantina) precum si deplasarea la bolnav a unei rude sau a unui cunoscut, in cazul unei urgente medicale, in limita unor cheltuieli de 2.000 de euro. In limita celor 50.000 de euro este acoperita si repatrierea, fie ca este in caz de deces. Polita este valabila aproape in intreaga lume, in varianta ei full. Cele cinci tari excluse sunt Siria, Iran, Liban, Iraq si Afganistan. In varianta mai ieftina se exclud si SUA si Canada. De asemenea, sunt excluse din acoperire si zonele pe care Guvernul Romaniei le-a declarat cu pericol ridicat, asa numitele tari sau regiuni aflate pe “lista rosie”. De precizat, insa, ca cele mai importante destinatii de vara pentru romani, adica Bulgaria, Grecia si Turcia sunt acoperite. O familie de trei persoane care decide sa faca vacanta in Europa va plati , pentru sapte zile de acoperire, aproximativ 86 de lei, potrivit informatiilor furnizate de Uniqa Asigurari. Pentru calatorii in afara Europei, costul asigurarii ajunge la 197 de lei. Cealalta firma de asigurari din Romania care spune ca acopera si riscurile COVID-19 este Groupama, care este si prima firma de asigurari de la noi care a anuntat ca ia acest risc pe politele sale de sanatate, viata si travel. In comunicatul initial al companiei, Groupama se referea insa doar la politele aflate deja in portofoliu. Conform informatiilor colectate, insa, de ECONOMICA.NET acoperirea este valabila si pentru politele noi. Acoperirile sunt, insa, ceva mai limitate decat in cazul politei Uniqa. Groupama nu acopera cheltuielile de izolare sau carantina si nici eventualele tratamente in unitati private.

“Clientii care au o polita medicala integrala valabila sau care o vor incheia in perioada urmatoare, pot beneficia de acoperire in situatia in care sunt spitalizati in sistemul public, din cauza infectiei cu COVID-19. Spitalizarea va putea fi acoperita si in cazul politei de viata, alaturi de decesele cauzate de infectia cu virusul COVID-19 si exonerarea de la plata primelor, ca urmare a decesului. Orice alte evenimente incluse in asigurarile de viata, cauzate de infectia cu acest virus, nu vor fi acoperite, precum cazurile de izolare sau carantina, sub asigurarea suplimentara de incapacitate temporara de munca“, explica specialistii Leader Team Broker. In discutie mai intra si Generali, care are insa un produs de sanatate exclusiv pentru COVID-19 cu care se adreseaza angajatorilor.

Variantele “all inclusive” pentru oamenii cu dare cu de mana, pentru cei care au posibilitatea de a cheltui mai mult pentru o asigurare, adica de la 800-1000 de euro pe an cel putin, exista mereu varianta asigurarilor de sanatate internationale. Acestea au valabilitate in aproape intreaga lume (in orice caz si in tarile de destinatie pentru 99,9% dintre turistii romani) si, in plus acopera si problemele de sanatate care ar putea aparea in tara. Cea mai cunoscuta varianta in acest sens este Bupa, cunoscuta in intreaga lume. Pentru romani mai sunt disponibile si Cigna, dar si produsele asiguratorului francez Axa, unul dintre cei mai mari din lume. In cazul Bupa si Cigna, acoperirea pentru COVID 19 are caracter “temporar, ceea ce inseamna ca poate fi scoasa, in functie de evolutia pandemiei si de daunele achitate.

Iata, mai jos, principalele caracteristici ale Bupa/AXA, asa cum sunt ele prezentate brokerilor care o distribuie:

  • Acoperiri in varianta de baza: spitalizare (inclusiv pentru cazurile care nu necesita mai mult de o zi), cheltuielile parintilor, toate tipurile de consultatii la specialisti precum si toate tipuri de investigatii, recuperare, tratamentul pentru cancer, tratamente care implica transplant, toate tipurile de transport cu ambulanta (inclusiv cu avionul su elicopterul), dializa, boli congenitale.
  • Acoperiri suplimentare: fizioterapie, tratamente complementaare, tratamente stomatologice de toate tipurile, trataemente oftalmologice, repatriere, evacuare/recuperare, costurile suportate de insotitori etc
  • Excluderi principale: mentinerea in viata pe aparate, zone de conflict si dezastre naturale, tratamente estetice, tratamente experimentale, probleme psihice, boli preexistente, obezitate etc.
  • Costurile unei astfel de polite sunt intre 1000 si 2000 de euro pe an, pentru o singura persoana, in functie si de acoperirile suplimentare .

Sfaturile brokerilor

Mai jos, va prezentam un material pe care consultantii Leader Team Broker il ofera clientilor interesati. Contine principalele sfaturi care vizeaza politele de calatorie si cele de sanatate:

Odata cu instalarea acestei crize medicale si aparitia infectarilor cu COVID 19 , calatoriile in interes de munca, business sau distractie s-au diminuat. Totusi , in momentul in care suntem nevoiti sa ne deplasam intr-o tara, alta decat cea de resedinta, trebuie sa ne asiguram ca, in caz de imbolnavire, un specialist va putea avea grija de noi fara sa fim nevoiti sa ne reducem bugetul alocat calatoriei pentru a putea achita serviciile medicale. Orice deplasare presupune si anumite riscuri de la accidente, imbolnavire, pierderea zborului, anularea calatoriei, pierdea bagajului sau a actelor, furt, , evacuarea de urgenta, repatrierea. Acestea pot fi acoperite prin asigurarea de calatorie la un cost relativ mic in raport cu acoperirile acordate.

Ai o polita de asigurare de calatorie?

Uite aici 5 sfaturi practice de la consultantii Leader Team in contextul Covid19:

  1. Consulta polita de asigurare la sectiunea de Excluderi
  2. Vorbeste cu brokerul/consultantul tau sa verifice daca riscurile privind Coronavirus sunt acoperite pe polita ta si roaga-l sa solicite asiguratorului informatii legate de eventualele derogari pe care a decis sau nu sa le acorde in contextul actual
  3. Verifica daca asigurarea ta acopera si puseul acut al unei boli cronice (care poate aparea pe parcursul calatoriei)
  4. Nu este necesar sa aveti in format fizic asigurarea pe parcursul calatoriei, insa este important sa cunoasteti cateva informatii importante: numarul politei si numarul de telefon de asistenta la care puteti suna in cazul producerii unui accident;
  5. Verifica acoperirile si clauzele produselor de asigurare care merg complementar cu asigurarea de calatorie. Va recomandam sa luati in considerare atat o asigurare after travel, cat si o asigurare de sanatate internationala. Unele asigurari pot includ clauza de decontare directa cu unitatile medicale la care apelati in tara in care sunteti turist. Acest lucru inseamna ca in cazul producerii unui eveniment asigurat care va afecteaza sanatatea si apelati la servicii medicale locale, dumneavoastra nu veti plati cheltuieli legate de tratamentul sau interventia medicala. Mentionez ca aceasta se aplica in limita sumei prevazute de asigurare, orice alte sume care depasesc acest plafon sunt suportate de dvs. De asemenea, este important sa ai un plan de rezerva atunci cand iti organizezi din timp calatoria si din cauza unor evenimente neprevazute nu mai poti pleca. Clauza storno poate fi o acoperire de interes, insa aceasta trebuie achizionata cu un anumit numar de zile inainte de calatorie, de preferat chiar in ziua achizitionarii pachetului turistic.

Atentie- Asigurarea travel acopera doar problemele medicale care au aparut in timpul calatoriei, insa exista solutii in care poti beneficia de tratament si dupa venirea in tara.

In contextul actual, asiguratorii devin mai receptibili si mai flexibili in ceea ce priveste tratarea asiguratilor care au fost infectati cu noul coronavirus, pornind de la extinderea perioadei de valabilitate a politelor de calatorie, in conditiile in care asiguratul se afla in alta tara care ulterior a instituit carantina. Aditional , se poate opta pentru un produs complementar de asigurare care acopera strict infectarea cu COVID 19 si prin care se poate beneficia de indemnizatie zilnica de spitalizare continua, inclusiv spitalizare in unitatile de terapie intensiva.

Detalii Leader Team Broker:

Telefon: 0733 502 402

Email: contact@leaderteam.ro

Sursa| Serban Buscu | ECONOMICA.net

Cum scapi de grija COVID 19 în vacanța de vară? Două firme de asigurare din țară și cel puțin trei internaționale au soluția pentru români