asigurare IT

Leader Team Broker menține neschimbate, în 2024, prețurile pachetelor de asigurare IT, atât pentru clienții existenți, cât și pentru cei noi


 Dupa o crestere spectaculoasa a volumului de asigurari de raspundere profesionala IT vandute in 2023,

 Leader Team Broker mentine neschimbate, in 2024, preturile pachetelor de asigurare IT, atat pentru clientii existenti, cat si pentru cei noi

Cu o experienta de peste 10 ani in domeniul asigurarilor de raspunderi profesionale IT si Cyber, Leader Team Broker creeaza pachete personalizate complete ce contin polita de raspundere profesionala IT (Professional Indemnity), precum si o clauza de Cyber Risk si o polita de raspundere fata de terti (General Liability).

  • Leader Team Broker ofera pachete personalizate de asigurari pentru companii si specialisti IT in 24 de tari UE, plus Marea Britanie.
  • Tips&tricks de la Leader Team Broker – Cum analizezi ofertele de polite de raspunderi profesionale IT si Cyber si cum alegi varianta cu cea mai buna acoperire.

Bucuresti, 13 mai 2024. Leader Team Broker de asigurare, integrator de oferte specializat in pachete complexe de asigurari de raspunderi profesionale IT si Cyber Risk pe piata europeana, mentine neschimbate si in 2024 pretul acestor polite, in contextul in care piata asigurarilor inregistreaza scumpiri de pana la 10% anual. Produsele de asigurare personalizate create de Leader Team Broker se adreseaza atat specialistilor din domeniul IT, care lucreaza pe cont propriu, cat si marilor corporatii europene, brokerul din Romania avand ca parteneri trei dintre cei mai mari asiguratori de la nivel european si oferind, astfel, pachete de asigurare complete, cu acoperire in intreaga lume.

In functie de nevoile clientilor, Leader Team Broker creeaza produse inovative personalizate, care contin, pe langa polita de raspundere profesionala IT (Professional Indemnity), si o clauza de Cyber Risk (necesara in cazul furtului/pierderii de date sau in cazul atacurilor cibernetice), precum si o polita de raspundere profesionala fata de terti (General Liability – care acopera daunele produse clientilor clientului pentru care a lucrat specialistul IT asigurat). Pentru aceasta polita, pretul porneste de la 550 de euro pe an, iar clientii au posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de asigurari, limitele de raspundere incadrandu-se intre 100.000 de euro si 5 milioane de euro, in functie de gradul de risc si expunere.

Anul trecut, volumul asigurarilor de raspundere profesionala in domeniul IT vandute de Leader Team Broker a crescut cu 200% fata de 2021, ca urmare a inmultirii riscurilor din domeniu, dar si a ofertei personalizate cu care compania de brokeraj a venit in sprijinul clientilor sai.

La nivel european, suntem printre putinii brokeri specializati pe genul acesta de pachete complexe si complete de polite de raspunderi profesionale IT, dupa ce am acumulat o experienta de peste 10 ani pe zona de asigurari IT, si suntem, la ora actuala, singurul integrator de oferte din toata Europa. Ceea ce ne diferentiaza de alte companii este faptul ca avem in portofoliu toti asiguratorii care au licenta sa vanda in Romania si avem parteneriate cu sindicate Lloyd’s/MGA-uri, parteneri specializati pe asigurari IT si Cyber la nivel european. In baza acestor parteneriate, putem crea pentru clientii nostri polite inovative, personalizate pe nevoile fiecaruia in parte. Totodata, oferta bogata pe care o avem in portofoliu ne permite sa creionam pachete complete, care cuprind cele trei componente majore de asigurare – Professional Indemnity, Cyber Security si General Liability -, oferind astfel clientilor nostri din Romania si din strainatate produse dedicate, cu acoperire oriunde in lume, inclusiv SUA si Canada. La capitolul rapiditate, Leader Team face din nou ceva unic in Romania si in Europa, si anume, in relatia cu unul dintre sindicatele Lloyd’s, am devenit, pentru riscurile standard, noi insine un fel de asigurator, adica noi discutam cu clientul, ii calculam riscul si pretul, fara a mai trimite documentele la Londra, ceea ce simplifica si scurteaza extraordinar de mult procedura. In acest fel, un client grabit poate avea polita incheiata in maximum o ora din momentul in care ne-a contactat. Asadar, Leader Team Broker ofera cea mai buna varianta de asigurare IT existenta pe piata locala si europeana, atat ca acoperire, cat si ca pret si timp de asteptare”, a explicat Alexandra Elena Durbaca, CEO Leader Team Broker si International Cyber Specialist.

Leader Team Broker a fost deschizator de drumuri in Romania cu polita de raspundere profesionala IT, fiind prima companie de brokeraj care a lansat acest produs in urma cu mai bine de zece ani, anticipand nevoia pentru o astfel de asigurare, in contextul exploziei dezvoltarii tehnologice din ultimii ani. De trei ani, brokerul a obtinut licenta si pentru piata europeana, unde vinde pachete personalizate de asigurari pentru companii si specialisti IT din 24 de tari UE. In prezent, Leader Team asigura peste 5.000 de clienti, atat freelanceri, cat si companii mari de IT, cei mai multi provenind din Romania, Estonia, Lituania, Spania, Portugalia, Olanda si Bulgaria.

Numarul clientilor nostri este intr-o continua crestere, iar cererea pentru pachete complexe si personalizate de asigurari IT este tot mai mare, direct proportionala cu dezvoltarea tehnologica fara precedent. De aceea, la Leader Team Broker, incheiem parteneriate cu cei mai mari asiguratori mondiali pe aceasta zona si ne asiguram sa cream produse de cea mai buna calitate pentru clientii nostri. Cu o acoperire cu peste 50% mai mare decat cea a altor produse similare existente in piata, pachetele noastre sunt concepute pentru a raspunde pe deplin nevoilor de protectie ale companiilor si profesionistilor din industrie. Oferim acoperire globala, clientii nostri beneficiind astfel de protectie si in relatiile comerciale cu companii din SUA si din toate colturile lumii. Totodata, serviciul nostru avansat de rezolvare a daunelor face posibila interventia rapida a specialistilor nostri in maximum 30 de minute de la primirea solicitarii. Asadar, grija noastra constanta fata de clientii nostri, precum si preocuparea de a veni permanent cu produse noi, complexe si utile pentru specialistii din industria IT ne face unici in Europa si ne garanteaza credibilitate si incredere, atat din partea clientilor, cat si a partenerilor internationali cu care lucram”, a precizat Razvan Rusu, fondator Leader Team Broker.

Tips&tricks pentru alegerea celei mai potrivite asigurari IT

In conditiile in care in Romania se comercializeaza o varietate de asigurari IT, la preturi uneori mai mici decat media pietei, Leader Team Broker atrage atentia celor interesati ca, de multe ori, aceste preturi scazute ascund pachete incomplete de asigurare, care nu acopera toate riscurile, sau clauze potrivit carora, in cazul unei daune, asiguratul este bun de plata. Astfel, atunci cand cauta o polita de raspundere IT, specialistii din domeniu au cateva recomandari pentru clienti, ca acestia sa se asigure ca achizitioneaza cea mai buna asigurare:

  • Sa aiba o acoperire cat mai larga. Un pachet complet de asigurari IT ar trebui sa contina toate cele trei componente – raspundere profesionala, Cyber Security si General Liability -, la care se pot adauga si acoperiri suplimentare, in functie de nevoile fiecarui client.
  • Sa fie atenti la fransiza. Unele contracte ascund clauze care prevad ca, in cazul unei daune, clientul sa plateasca din buzunar o parte din suma. In contractele Leader Team Broker, fransiza standard este zero sau mai mica fata de ce exista in piata.
  • Pretul pentru fiecare acoperire. In unele cazuri, asiguratorul prezinta clientului un pret mic, fara sa-i explice ca acela este costul pentru o singura acoperire, iar in cazul unei daune, acesta afla ca, desi plateste asigurare, nu are toate acoperirile si nu poate fi despagubit. Astfel, pentru celelalte acoperiri de care are nevoie, clientul va fi nevoit sa plateasca in plus, uneori sume deloc de neglijat. Sfatul specialistilor Leader Team Broker este acela al achizitionarii unei asigurari integrate de la un singur broker, care sa contina toate acoperirile de care clientul are nevoie, obtinand astfel si un pret mai mic.
  • Sa fie atenti la acoperirea teritoriala. Pentru ca SUA si Canada sunt teritorii litigioase, in ceea ce priveste asigurarile, multe companii prefera sa nu ofere acoperire si in aceste state. In conditiile in care multi specialisti IT din Romania sau din alte tari din Europa lucreaza deseori pentru subcontractori de peste Ocean, pachetul lor de asigurare de raspundere profesionala IT este obligatoriu sa aiba acoperire si pe continentul american. Politele IT oferite de Leader Team au acoperire in intreaga lume, dar si limite pe diverse regiuni, pentru cei care nu au nevoie de acoperire worldwide.

Despre Leader Team Broker de asigurare:

Leader Team Broker de asigurare este o companie de brokeraj in asigurari cu prezenta la nivel european si cu peste 18 ani de experienta in managementul riscului si asigurari. Compania este recunoscuta ca unul dintre cei mai inovatori jucatori de brokeraj in asigurari cu produse unice de raspundere, sanatate, cyber security, produse pentru industria IT, industria navala, aviatie, energie, marketing si HR.

In trei ani consecutivi – 2021, 2022 si 2023 -, Leader Team Broker a primit distinctia de ”Brokerul de asigurari al anului”, in cadrul premiilor Corporate LiveWire Marea Britanie, pentru gradul de creativitate si de inovare a produselor de asigurare, concepute pentru noile industrii aflate in dezvoltare si care acopera noile provocari ale mediului de business.  Juriul a apreciat felul in care Leader Team Broker sparge tipare si vine cu produse creative, pentru industrii aflate in plina expansiune si pentru riscuri dintre cele mai diverse.

In 2020, performantele companiei au fost recompensate de publicatia Piata Financiara cu titlul de ”Brokerul anului in asigurari” si de Financial Intelligence cu distinctia ”Asigurarea pentru securitate cibernetica a anului 2020”.

Publicatia londoneza ”Treat Technologies” dedicata stirilor din domeniul securitatii cibernetice a inclus Leader Team Broker in top 20 companii la nivel mondial care ofera cele mai bune solutii si produse de asigurare in ”cyber insurance”. In anul 2017, compania a primit premiul ”Cel mai creativ Broker de asigurare din Romania”, oferit de Media Xprimm, iar in 2019 a primit premiul pentru „Inovatie si Digitalizare”, fiind singura companie de brokeraj care a folosit tehnologia RPA pentru operatiunile financiare repetitive. Compania a fost premiata in 2020 de publicatia Piata Financiara, la Gala e-finance, cu premiul „e-Risk” pentru cel mai bun produs destinat prevenirii si acoperirii riscului de atacuri cibernetice.

Mai mute detalii, gasiti pe: https://leaderteam.ro/