De ce pleacă angajații din companii?

Leader Team Broker în parteneriat cu Aventurine România organizează, în data de 18 noiembrie 2019, prima ediție a evenimentului STRATEGII PENTRU RETENȚIA ANGAJAȚILOR & BENEFICII EXTRASALARIALE, la Mindspace Pipera, în București.

Conform unui studiu recent lansat de BenefitOnline.ro, care va fi prezentat în cadrul evenimentului, angajaţii români au cumpărat beneficii de peste 110 milioane de lei în prima jumătate a anului 2019, piaţa de beneficii extrasalariale urmând o tendinţă ascendentă de la an la an, atât prin prisma numărului de beneficii acordate angajaţilor, cât şi datorită bugetelor mai mari pe care angajatorii le alocă propriilor angajaţi.

Tichetele de masă, cadourile, (voucherele de vacanţă, transportul (către şi de la serviciu), serviciile de Sport & Wellness și serviciile medicale, au fost principalele categorii care au atras bugetele angajaților.

Deși pachetele salariale sunt din ce în ce mai competitive, pentru multe industrii retenția angajaților și, mai ales, atragerea și păstrarea talentelor în organizație sunt provocări continue.

Acest lucru poate fi explicat atât de numărul mare de locuri de muncă disponibile în piață, cât și de creșterea așteptărilor pe care le au candidații de la un job. Conform unui studiu realizat de Ejobs, timpul mediu petrecut de un angajat în aceeași companie a scăzut la 4 ani, după care aleg să facă o schimbare de carieră.

“Cum se explică faptul că, deși companiile investesc în pachete salariale generoase și acoperă multe dintre nevoile angajaților, de la sănătate, la dezvoltarea personală, timp liber sau transport, retenția oamenilor este încă problematică? Companiile ar trebui să facă un audit serios al beneficiilor, ca să creeze pachete adaptate nevoilor pe care le au oamenii lor. Totodată, trebuie discutat direct despre noul context fiscal și de GDPR care pun presiuni serioase pe tipul de beneficii ‘safe’ care le pot fi acordate oamenilor, cu riscuri cât mai mici pentru companie și angajați. Toate aceste probleme și alte chestiuni spinoase vor fi abordate în cadrul evenimentului nostru”, explică Alexandra Durbacă, Director Exectiv Leader Team Broker.

SPEAKERI ȘI TEME DISCUTATE DE ECHIPA LEADER TEAM BROKER ȘI INVITAȚII SĂI

  • Bogdan OPREA – Managing Parter Aventurine – Strategii pentru retenția angajaților
  • Alexandra DURBACA – Director Executiv Leader Team Broker – Beneficii Extra-Salariale din Domeniul Asigurărilor
  • Marius CONSTANTINESCU – Director de Daune Leader Team Broker – Diferența dintre Abonamentul de Sănătate și Asigurarea de Sănătate
  • George VLĂNȚOIU – Partener Vlănțoiu și Asociații – Impactul GDPR asupra Beneficiilor Extra-Salariale
  • Stelian BOGZA – Co-founder BenefitOnline.ro – Market Study despre Beneficiile Extra-Salariale ale Angajaților
  • Mircea DUMITRAȘCU – Partener Darian DRS Tax – Regimul Fiscal al Beneficiilor Extra-Salariale

Evenimentul li se adresează persoanelor cu roluri de: CEO, HR Director, HR Manager, Directori de departament, Factori de decizie din diverse companii, Lideri de opinie și Antreprenori.

DETALII & ÎNSCRIERI: alexandra.arsenie@leadeteam.ro