Asigurarile de calatorie: Ce clauze au asiguratorii pentru Covid 19?


 

Coronavirusul ne poate strica vacanta. De aceea, daca mergeti in concediu peste hotare este bine sa aveti o polita care sa va acopere cheltuielile medicale, in cazul in care sunteti depistati pozitiv.

Mai ales ca, atat in Grecia, cat si in Bulgaria, acestea nu sunt suportate de autoritati. O solutie gratuita pentru tarile Uniunii europene este cardul European de sanatate.

Pe 1 iulie, peste 500 de romani care au ajuns in Grecia, cu masina sau cu avionul, au fost testati pentru Covid. Din fericire, toti sunt bine. Dar, daca ar fi fost depistati pozitiv, ar fi urmat o perioada de izolare si tratament medical, dupa caz. Autoritatile elene suporta cheltuielile de cazare, pentru 14 zile, dar nu au precizat ce se va intampla cu cele medicale. In acest caz, cardul European de sanatate poate fi o solutie.

Mihaela Tanase, purtator de cuvant CNAS: ”In cazul romanilor care au un card European de sanatate si apare infectarea ei beneficiaza de tratament pe de alta parte da acest tratament poate fi solicitat sa fie decontat de catre statul care a acordat tratamentul statului roman .”

Cardul european de sanatate, este gratuit si poate asigura orice urgenta, in spitale din toate statele membre. Se elibereaza doar asiguratilor, in 7 zile, de casele de asigurari de sanatate si este valabil 24 de luni.

O alta solutie, contra cost, este asigurarea de sanatate pentru calatorie. Au aparut deja polite speciale in cazul in care un turist este afectat de covid, in vacanta, in straintate. Pentru o saptamana, costa intre 30 si 85 de lei, in functie de suma asigurata. Dar conteaza tara in care mergem in vacanta.

Alexandra Durbaca- Director executiv la Leader Team Broker de asigurare: ”In momentul in care un client doreste va trebuie sa fie atent la zona in care va merge pentru ca asiguratorii a impartit in mai multe zone, Cei care acceseaza zona rosie vor avea o sublimita de 5 sute de euro cei care merg in zona galbena sau verde vor avea in limita de pe polita 10 mii, 30 de mii sau 50 de mii de euro.”

Atentie insa. Daca un turist trebuie sa stea in izolare, in camera de hotel, o perioada mai lunga decat vacanta, cheltuielile nu sunt acoperite de polita de asigurare.

Indiferent de firma aleasa, cititi pe polita de asigurare, sectiunea excluderi. Veti descoperi, la mai multe societati, ca in caz de pandemie sau razboi, cheltuielile medicale nu va sunt acoperite. Tocmai de aceea cereti brokerului de asigurare, consultantului dvs. sa verifice cu asiguratorul riscurile care sunt acoperite si ce derogari sunt in contextual actual.”

Indiferent insa de metoda aleasa, pe timp de pandemie, exista un regulament sanitar international care obliga statele din intreaga lume sa asigure urgentele, in caz de covid. Depinde insa de la o tara la alta ce tratamente sunt considerate vitale mai ales ca acest virus poate complica boli preexistente.

Despre Leader Team Broker– suntem un broker de asigurari cu o experienta de peste 14 ani pe piata. Gestionam portofolii de asigurari pentru companii mari precum: Turkish Airlines, Coca-Cola, Kruk, Sanador, Alison Hayes, APS, IREM/Petrom, Softelligence, FintechOS, Casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Casa de avocatura PeliFilip. Suntem un broker care are toate produsele de asigurare, atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice. Vindem de la cele mai simple produse, RCA si CASCO pana la cele mai complexe asigurari pentru companii. In atasament te rog sa gasesti si o prezentare.

Sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/travel/cum-poti-primi-gratuit-tratamentul-pentru-covid-19-daca-te-infectezi-in-strainatate.html?fbclid=IwAR24_ZTwmqa06nLAc16tlndGkD6mszkwRJNyfUlP4M1bIk1LZrN1DvN0elo