Leader Team Broker Health Insurance

După o creștere de 25% în 2022, Leader Team Broker construiește împreună cu Allianz Worldwide Care si April International, polițe de sănătate dedicate românilor


  • ”Vedeta” anului în vânzări a fost asigurarea Cyber, urmată de asigurările de răspunderi și cele de sănătate.
  • Firma românească de brokeraj este prezentă în 22 de țări UE, unde vinde în special asigurarea Amazon, polițe de răspunderi IT, dar și de sănătate.
  • În 2023, compania va atrage noi parteneri internaționali, pentru lansarea de produse de asigurări de sănătate, special create pentru piața din România.

București, XX ianuarie 2023. Leader Team Broker și-a consolidat, anul trecut, poziția de jucător cheie pe piața asigurărilor de nișă din România și din Europa, după o creștere cu 25% a valorii totale a primelor intermediate, până la 9,5 milioane de euro – o nouă cifră record în istoria companiei. Compania a dezvoltat, în 2022, portofoliul pe zona polițelor de răspunderi profesionale, Cyber și de sănătate și a continuat extinderea pe piața europeană, fiind prezentă în 22 de țări UE. Pentru 2023, compania își propune să continue dezvoltarea pe segmentul asigurărilor de răspunderi, de sănătate și de bunuri, să lanseze noi produse de asigurare de sanatate si raspunderi și să aducă în portofoliu trei mari asigurători internaționali: Allianz Worldwide Care, April International și Chubb.

”Într-un climat economic erodat de războiul din Ucraina și de inflația galopantă care a redus considerabil puterea de cumpărare a clienților, piața asigurărilor din România, în ansamblu, s-a mișcat bine și a înregistrat un avans semnificativ în 2022. Leader Team Broker a încheiat anul trecut cu prime totale intermediate de 9,5 milioane de euro, din nou o cifră record pentru noi în ultimii ani. Am crescut organic cu 25%, în condițiile în care portofoliul nostru a fost construit predominant pe asigurări non-auto și pe segmentul asigurărilor de răspunderi profesionale, Cyber și de sănătate. Acestea au fost, de altfel, polițele cel mai bine vândute de noi în 2022, iar asigurarea Cyber a fost, din nou, <<vedeta>> anului”, a declarat Răzvan Rusu, fondator Leader Team Broker.

În piața locală de profil, tendința principală în 2022 a rămas cu focus pe segmentul auto, dar a devenit vizibilă și o creștere a interesului pentru asigurările de sănătate, de răspundere profesională și de călătorii.

 

Produse noi pe asigurări de sănătate și noi parteneri internaționali, în 2023

Pentru 2023, Leader Team Broker țintește consolidarea poziției companiei pe piața locală, pe segmentele de asigurări de răspundere, de sănătate și de bunuri, precum și extinderea portofoliului cu noi produse de asigurări de sănătate, prin parteneriatele cu trei mari asigurători internaționali.

”Îngrijorările din 2022, respectiv, criza economică sau războiul din Ucraina care poate degenera în orice moment, rămân de actualitate însă anticipăm că piața locală a asigurărilor va avea un nou an de creștere, dacă lucrurile nu se deteriorează foarte grav. Ne așteptăm la o creștere susținută și pe alte segmente pe lângă cel auto, cum ar fi asigurările de răspunderi sau cel de sănătate. Leader Team va continua să-și consolideze poziția în piață pe nișele pe care este deja prezentă, cu un accent deosebit pe asigurările de sănătate. Vom aduce alături de noi trei mari asigurători cunoscuți la nivel mondial, respectiv Allianz Worldwide Care, April International și Chubb, împreună cu care vom crea și lansa produse noi de asigurări de sănătate si raspunderi,  potrivite nevoilor fiecărui client în parte. De asemenea, ne așteptăm la o creștere a solicitărilor pentru asigurări de răspunderi pe diferite domenii de activitate, pentru că din ce în ce mai multe companii au nevoie de acest tip de asigurare și caută soluții în piață. Iar Leader Team Broker va veni în întâmpinarea lor cu pachetele de asigurări de are au nevoie”, a declarat Alexandra Elena Durbacă, CEO Leader team Broker.

 

Leader Team Broker vinde asigurări în 22 de țări UE

Ca parte a strategiei de dezvoltare internațională, Leader Team Broker a continuat, în 2022, extinderea pe piața europeană, ajungând astfel în 22 de țări membre UE în care distribuie polițe, între care Polonia, Bulgaria, Cehia, Croația, Lituania, Estonia, Spania, Portugalia etc. În aceste țări, firma de brokeraj este prezentă în principal cu asigurări de răspundere IT, dar și pentru alte domenii, cum ar fi industria marină sau aviație.

De asemenea, asigurarea pentru sellerii Amazon este unul dintre produsele foarte căutate pe piața europeană, Leader Team fiind între primii brokeri din UE care a introdus asigurarea Amazon, în 2021, și care a actualizat-o, în 2022, în concordanță cu noile cerințe ale retailerului american. Asigurările de sănătate sunt un alt produs pe care compania îl distribuie cu succes în Europa.

Pentru 2023, Leader Team vrea să continue extinderea în Europa și să-și consolideze poziția în țările în care este prezentă, pe toate segmentele și cu toate tipurile de asigurări enumerate mai sus.

 

Despre Leader Team Broker de asigurare

Leader Team Broker de asigurare este o companie de brokeraj în asigurări cu prezenta la nivel european si cu peste 17 ani de experiență în managementul riscului și asigurări. Compania este recunoscută ca unul dintre cei mai inovatori jucatori de brokeraj in asigurări cu produse unice de răspundere, sanatate, cyber security, produse pentru industria IT, industria navală, aviație, energie, marketing si HR.

În 2021, Leader Team Broker a primit in UK-Londra, distincția de ”Brokerul de asigurări al anului”, în cadrul premiilor Corporate LiveWire, pentru gradul de creativitate și de inovare a produselor de asigurare, concepute pentru noile industrii aflate în dezvoltare și care acoperă noile provocări ale mediului de business.  Juriul a apreciat felul în care Leader Team Broker sparge tipare și vine cu produse creative, pentru industrii aflate în plină expansiune și pentru riscuri dintre cele mai diverse.

În 2020, performanțele companiei au fost recompensate de publicația Piața Financiară cu titlul de ”Brokerul anului în asigurări” și de Financial Intelligence cu distincția ”Asigurarea pentru securitate cibernetică a anului 2020”.

Publicația londoneză ”Treat Technologies” dedicată știrilor din domeniul securității cibernetice a inclus Leader Team Broker în top 20 companii la nivel mondial care oferă cele mai bune soluții și produse de asigurare în ”cyber insurance”. În anul 2017, compania a primit premiul ”Cel mai creativ Broker de asigurare din România”, oferit de Media XPrimm iar în 2019 a primit premiul pentru „Inovație și Digitalizare”, fiind singura companie de brokeraj care a folosit tehnologia RPA pentru operațiunile financiare repetitive. Compania a fost premiată în 2020 de publicația Piața Financiară, la Gala e-finance, cu premiul „e-Risk” pentru cel mai bun produs destinat prevenirii și acoperirii riscului de atacuri cibernetice.

Leader Team este singura companie de brokeraj în asigurări care a dezvoltat conceptul iDoctor, un program integrat de servicii medicale naționale și internaționale, având la bază un program de asigurări personalizat.

Detalii pe https://leaderteam.ro/

Follow us on LinkedIn: Leader Team Insurance Broker https://www.linkedin.com/company/leader-team-insurance-broker/mycompany/