LEADER Team Broker – crestere de 30% in 2016 cu accent pe consultanta si produse complexe

LEADER Team Broker – crestere de 30% in 2016 cu accent pe consultanta si produse complexe

Piata de asigurari, aflata in schimbare pe multe planuri, obliga brokerii sa se orienteze spre segmente ale activitatii lor care ii pot ajuta sa compenseze pierderile aduse de plafonarea tarifelor pe segmentul auto si de scaderea comisioanelor. Diversificarea portofoliilor de multe ori nu este suficienta ca solutie pe termen scurt. Din fericire, insa, cu precadere in zona corporate, existenta unei componente de consultanta a riscului ca serviciu aditional incepe sa fie un aspect de business foarte important, tendinta sustinuta de contextul global. Riscurile pentru care acesti clienti solicita acoperire sunt din ce in ce mai complexe si in continua schimbare.

In acest context, LEADER Team Broker a inregistrat in 2016 o crestere de peste 30% si a intermediat polite in valoare de 15 milioane de lei. Din totalul acestora, 37% au fost pentru polite de asigurare auto Casco, 35% au fost pentru polite de asigurare RCA, 12% pentru asigurari de raspundere, 10% pentru asigurari de bunuri (property), 6% pentru asigurari de tip employee benefits (asigurari de viata, de sanatate si de calatorie).

“Pe piata din Romania, odata cu dezvoltarea companiilor, a crescut si nevoia acestora pentru produse de asigurare mai sofisticate. In acest context, o parte din produsele de asigurare internationale, de pe pietele mature, au inceput sa fie preluate si customizate conform cerintelor companiilor din Romania. Altele, insa, nu. Pentru a le putea oferi, insa, avem colaborari stranse cu asiguratori de la Londra, in special pe produse destinate companiilor din sectorul financiar (banci, institutii de credit, etc.), dar si pe sectorul asigurarilor de sanatate internationale”, a declarat Razvan RUSU, Director General, LEADER Team Broker.

In 2017, la fel ca in anii precedenti, LEADER Team Broker va pune accent pe o crestere sustenabila si progresiva.

“Ne dorim profitabilitate si un portofoliu de clienti echilibrat. Ca linie strategica, va ramane segmentul corporate, respectiv liniile de asigurari non-auto. In perioada urmatoare, vom continua, prin intermediul specialistilor nostri, extinderea programelor de tip employee benefits catre segmentul de IMM si corporate. In plus, acum ne concentram pe realizarea unor proiecte interesante atat prin prisma produselor de asigurare, cat si a canalului de distributie folosit”, a completat Razvan RUSU.

Cu reprezentantii LEADER Team Broker va puteti intalni si la aceasta editie a FIAR – Forumul International Asigurari – Reasigurari, care va avea loc intre 21 si 25 mai, la Poiana Brasov. Compania sprijina, in calitate de Partener, Conferinta Brokerilor din cadrul evenimentului. Cu prilejul acesteia, se va discuta despre principalele aspecte care influenteaza in acest moment piata de intermediere in asigurari si schimbarile care o asteapta.