Razvan RUSU, LEADER Team: Clientii incep sa ne cunoasca pe aceasta nisa a asigurarilor speciale


In Romania, asigurarile dedicate expozitiilor si colectiilor de arta nu reprezinta inca produse extrem de cunoscute, dar incep treptat sa castige popularitate. Razvan RUSU, CEO, LEADER Team Broker, a vorbit, in cadrul emisiunii “Ora de risc” difuzate marti de RFI, despre cel mai recent proiect al companiei pe acest segment, precum si despre planurile pentru perioada urmatoare.

Astfel, LEADER Team Broker a fost recent intermediarul prin care a fost incheiata polita de asigurare a expozitiei “Artisti plastici, membri ai Academiei Romane”, care cuprinde peste 50 de opere de arta.

“Asigurarea operelor de arta reprezinta un produs complex, este o asigurare de tip all-risk in care avem doar cateva excluderi ce tin in principal de reaua credinta a asiguratului, de neglijenta sau de aspecte privind partea de restaurare a operelor de arta si pierderea valorii acestora ca urmare a restaurarii”, a explicat Razvan RUSU. “In Romania sunt foarte putin evenimente de acest gen asigurate.”

Cu toate acestea, proiectele de asigurare speciale continua sa ramana in atentia , LEADER Team Broker in perioada urmatoare, alaturi de alte tipuri de polite, deoarece se remarca un interes si din partea clientilor.

“Anul trecut, am remarcat o crestere in zona brokerajului corporate. In momentul de fata noi avem un portofoliu echilibrat, de aproape 50% corporate si 50% retail, ceea ce este imbucurator”, a precizat Razvan RUSU, adaugand ca media de crestere a companiei in ultimii ani a fost de circa 11%, ceea ce reprezinta o evolutie sanatoasa. “Anul acesta ne asteptam la o crestere putin mai mare, incercam sa dezvoltam produse noi cu asiguratorii, inclusiv astfel de produse de nisa”, a subliniat acesta.

“Ne concentram pe sfera raspunderilor, dar si pe sfera asigurarilor de sanatate. Vom miza mai putin pe partea de bonduri anul acesta, intrucat urmeaza alegerile si am observat ca, de obicei, in aceasta perioada proiectele noi sunt mai putine. De asemenea, ne vom concentra in continuare si pe aceste asigurari speciale, care au inceput sa vina si de la client catre noi. Lumea incepe sa ne cunoasca pe aceasta nisa”, a spus Razvan RUSU.

Intrebat cum reactioneaza asiguratorii cand vine vorba de astfel proiecte noi, CEO-ul LEADER Team Broker a mentionat ca “depinde de proiect si de suma. Daca proiectul a mai fost facut in Romania, exista o flexibilitate destul de mare, cu o conditie: ca sumele sa nu fie extraordinar de mari si sa nu depaseasca contractele de reasigurare. Daca acestea depasesc valoarea maxima pe contractul de reasigurare, atunci chiar daca disponibilitatea asiguratorului exista, acesta tot nu va putea sa faca proiectul respectiv, si atunci va trebui sa ne adresam unei companii din strainatate”.