Asigurările de cyber, răspunderi profesionale și cele de sănătate, ”vedetele” pieței asigurărilor în 2022. Vor înregistra cele mai mari creșteri

  • Leader Team Broker estimează o creștere cu 20% a asigurărilor de cyber risk si raspunderi în 2022.
  • Asigurările de sănătate sunt în continuare pe vârf de creștere, ca urmare a îngrijorărilor generate de pandemie.
  • Top 3 al celor mai importante asigurări pe care trebuie să le încheie un o companie sau o persoană fizică.

 

București, 10 ianuarie 2022: Leader Team Broker, jucător cheie pe piața asigurărilor de nisa din Europa, estimează că 2022 va fi anul asigurărilor de răspunderi profesionale si cyber, pe o piață în creștere atât în Europa, cât și în România. Leader Team Broker, care colaborează deja cu companii europene, țintește în acest an extinderea în toate țările UE, în special cu asigurarea de sănătate internațională,  cea de e-commerce,  asigurarea de cyber risk, precum și alte răspunderi profesionale în domenii ca petrol și gaze, industria maritimă sau construcții.

Anul 2021, marcat de pandemia provocată de SARS-COV2, a determinat oamenii și companiile să conștientizeze riscurile la care sunt expuși și  să-i determine să-și facă asigurări, în special de sănătate și de răspunderi profesionale, în scop de protecție. Leader Team Broker estimează o creștere cu 20% a primelor brute subscrise în 2022, comparativ cu anul anterior, avans semnificativ având în vedere că, în fiecare an, creșterea medie s-a situat între  8 și 10%.

Pandemia, care s-a prelungit și pe parcursul anului trecut, ne-a făcut pe toți – persoane fizice și companii -, mai atenți la riscuri și mai responsabili față de noi și față de afacerile și angajații noștri. În aceste condiții, piața asigurărilor a fost într-o continuă creștere și dezvoltare. Pentru Leader Team Broker, 2021 a fost un an în care am continuat să inovăm, în care am lansat produse noi – între care amintim asigurările de răspunderi pe diferite domenii: e-commerce sau pentru agenții de marketing, în care ne-am extins la nivel european și în care am câștigat mai multe premii internaționale, ca urmare a produselor inovatoare pe care le-am creat. Pentru 2022, lucrăm la noi pachete pe segmentul asigurărilor de sănătate și de răspunderi profesionale și vom continua extinderea, pentru a ne întări prezența la nivel european”, a declarat Răzvan Rusu, fondatorul Leader Team Broker.

Pe lângă asigurările de sănătate, naționale sau internaționale, unele dintre cele mai căutate produse din portofoliul Leader Team Broker sunt și asigurările de cyber si răspundere profesională, aflate pe un trend crescător atât în Europa, cât și în România, unde Leader Team Broker estimează o creștere cu 20% pe acest segment.

Categoric, pandemia de COVID-19 i-a determinat pe oameni să fie mai responsabili față de propria sănătate, atât pe partea de prevenție, cât și în ceea ce privește asigurarea riscului de îmbolnăvire pentru viitor, și astfel acest segment de a avut o creștere semnificativă. Leader Team Broker combină produsele de asigurare cu tehnologia și inteligența artificială și a fost întotdeauna cu un pas înainte și permanent conectată la piețele internaționale, analizând fiecare risc posibil și creând produse de asigurare în premieră, pe care companiile se pot baza. Vom continua să punem accent pe asigurările de sănătate cu extindere teritorială si în anul 2022. Un al doilea segment pe care ne vom concentra strategia de dezvoltare în acest an sunt asigurările de cyber si răspunderi, în contextul în care apar noi riscuri și noi cerințe în piață”,  a declarat Alexandra Elena Durbacă, CEO Leader Team Broker.

Reprezentantul compania a explicat că numărul companiilor interesate de polița de cyber risk a crescut semnificativ după ce, în 2020 și 2021, atacurile cibernetice au crescut cu până la 70%.

 Pe de altă parte, 2021 a adus o altă noutate interesantă în industrie la nivel global – asigurarea impusă de Amazon tuturor sellerilor care vând pe platformă peste o anumită limită de sumă. ”Leader Team Broker a fost printre primii jucatori din Europa care a lansat un astfel de produs. În prezent avem peste 150 de companii din Europa care au achiziționat deja acest produs și avem ca țintă să ne extindem cu el în cât mai multe țări UE. Totodată, estimăm că segmentul răspunderilor profesionale si cyber va crește cu 20% în 2022, iar noi vom veni în sprijinul clienților noștri cu noi produse inovative”, a adăugat Alexandra Elena Durbacă, CEO.

 

Topul asigurărilor  necesare unei companii sau persoane fizice

În 2021,  Top 3 cele mai solicitate produse au fost polițele auto (RCA și CASCO), asigurările de răspunderi profesionale și polița de sănătate. Clasamentul va rămâne aproximativ același și în 2022, cu mențiunea că asigurările bunurilor vor intra de asemenea în top 3.

În cazul companiilor, în topul celor mai importante asigurări pe care trebuie să le încheie o companie se numără cele de bunuri si caldiri, răspunderi profesionale, cea de sănătate pentru angajați și cea auto (dacă este cazul).

În cazul unei persoane fizice sau al unei familii, in clasament ar trebui sa fie asigurarea de sănătate și de viață,  asigurarea bunurilor (locuință și auto), asigurarea de răspundere și asigurarea de călătorii (dacă este cazul).

 

Ce trebuie să știe românii care vor să încheie o asigurare în 2022

Specialiștii Leader Team Broker recomandă celor care vor să încheie polițe de asigurare în 2022 să-și achizitioneze asigurarile, în funcție de analiza riscurilor la care se expun și să își îndrepte cu precădere atenția către asigurarea bunurilor, a locuinței și a sănătății (sunt asigurări de bază pe care oricine trebuie să le aibă).

De asemenea,  Leader Team recomandă românilor să apeleze la un broker cu experiență pe produsul de asigurare de care au nevoie. Piața este mare, există numeroase oferte și la fel de mulți specialiști însă dincolo de oferă și preț, consultanța imparțială focusată pe analiza nevoilor și prezentarea soluțiilor de ultimă generație poate face o diferență semnificativă între un broker sau altul. Aditional, asistenta in caz de dauna reprezinta un diferentiator. Experții companiei recomandă totodată românilor să aleagă produsul de asigurare potrivit nevoilor și nu bazat doar pe preț. Să aleagă produse de asigurare de la societăți de asigurare cu experiență, bonitate și stabile în piață.

 

Despre Leader Team Broker de asigurare

Leader Team Broker de asigurare este o companie de brokeraj în asigurări cu prezenta la nivel european si cu peste 16 ani de experiență în managementul riscului și asigurări. Compania este recunoscută ca unul dintre cei mai inovatori jucatori de brokeraj in asigurări cu produse unice de raspundere, sanatate, cyber security, produse pentru industria IT, industria navală, aviație, energie, marketing si HR.

În 2021, Leader Team Broker a primit in UK-Londra, distincția de ”Brokerul de asigurări al anului”, în cadrul premiilor Corporate LiveWire, pentru gradul de creativitate și de inovare a produselor de asigurare, concepute pentru noile industrii aflate în dezvoltare și care acoperă noile provocări ale mediului de business.  Juriul a apreciat felul în care Leader Team Broker sparge tipare și vine cu produse creative, pentru industrii aflate în plină expansiune și pentru riscuri dintre cele mai diverse.

În 2020, performanțele companiei au fost recompensate de publicația Piața Financiară cu titlul de ”Brokerul anului în asigurări” și de Financial Intelligence cu distincția ”Asigurarea pentru securitate cibernetică a anului 2020”.

Publicația londoneză ”Treat Technologies” dedicată știrilor din domeniul securității cibernetice a inclus Leader Team Broker în top 20 companii la nivel mondial care oferă cele mai bune soluții și produse de asigurare în ”cyber insurance”. În anul 2017, compania a primit premiul ”Cel mai creativ Broker de asigurare din România”, oferit de Media XPrimm iar în 2019 a primit premiul pentru „Inovație și Digitalizare”, fiind singura companie de brokeraj care a folosit tehnologia RPA pentru operațiunile financiare repetitive. Compania a fost premiată în 2020 de publicația Piața Financiară, la Gala e-finance, cu premiul „e-Risk” pentru cel mai bun produs destinat prevenirii și acoperirii riscului de atacuri cibernetice.

 

Leader Team este singura companie de brokeraj în asigurări care a dezvoltat conceptul iDoctor, un program intergrat de servicii medicale naționale și internationale, având la bază un program de asigurări personalizat.

Detalii pe https://leaderteam.ro/asigurare-sanatate-idoctor/

Follow us on LinkedIn: Leader Team Insurance Broker https://www.linkedin.com/company/leader-team-insurance-broker/mycompany/?viewAsMember=true