Asigurarile de cyber, raspunderi profesionale si cele de sanatate, ”vedetele” pietei asigurarilor in 2022. Vor inregistra cele mai mari cresteri


• Leader Team Broker estimeaza o crestere cu 20% a asigurarilor de cyber risk si raspunderi in 2022.

• Asigurarile de sanatate sunt in continuare pe varf de crestere, ca urmare a ingrijorarilor generate de pandemie.

• Top 3 al celor mai importante asigurari pe care trebuie sa le incheie o companie sau o persoana fizica.

Leader Team Broker, care colaboreaza deja cu companii europene, tinteste in acest an extinderea in toate tarile UE, in special cu asigurarea de sanatate internationala,  cea de e-commerce,  asigurarea de cyber risk, precum si alte raspunderi profesionale in domenii precum petrol si gaze, industria maritima sau constructii.

Anul 2021, marcat de pandemia provocata de SARS-COV2, a determinat oamenii si companiile sa constientizeze riscurile la care sunt expusi si  sa-i determine sa-si faca asigurari, in special de sanatate si de raspunderi profesionale, in scop de protectie. Leader Team Broker estimeaza o crestere cu 20% a primelor brute subscrise in 2022, comparativ cu anul anterior, avans semnificativ avand in vedere ca, in fiecare an, cresterea medie s-a situat intre  8 si 10%.

Pandemia, care s-a prelungit si pe parcursul anului trecut, ne-a facut pe toti – persoane fizice si companii -, mai atenti la riscuri si mai responsabili fata de noi si fata de afacerile si angajatii nostri. In aceste conditii, piata asigurarilor a fost intr-o continua crestere si dezvoltare.

Pentru Leader Team Broker, 2021 a fost un an in care am continuat sa inovam, in care am lansat produse noi – intre care amintim asigurarile de raspunderi pe diferite domenii: e-commerce sau pentru agentii de marketing, in care ne-am extins la nivel european si in care am castigat mai multe premii internationale, ca urmare a produselor inovatoare pe care le-am creat.

Pentru 2022, lucram la noi pachete pe segmentul asigurarilor de sanatate si de raspunderi profesionale si vom continua extinderea, pentru a ne intari prezenta la nivel european”, a declarat Razvan Rusu, fondatorul Leader Team Broker.

Pe langa asigurarile de sanatate, nationale sau internationale, unele dintre cele mai cautate produse din portofoliul Leader Team Broker sunt si asigurarile de cyber si raspundere profesionala, aflate pe un trend crescator atat in Europa, cat si in Romania, unde Leader Team Broker estimeaza o crestere cu 20% pe acest segment.

Categoric, pandemia de COVID-19 i-a determinat pe oameni sa fie mai responsabili fata de propria sanatate, atat pe partea de preventie, cat si in ceea ce priveste asigurarea riscului de imbolnavire pentru viitor, si astfel acest segment de a avut o crestere semnificativa.

Leader Team Broker combina produsele de asigurare cu tehnologia si inteligenta artificiala si a fost intotdeauna cu un pas inainte si permanent conectata la pietele internationale, analizand fiecare risc posibil si creand produse de asigurare in premiera, pe care companiile se pot baza. Vom continua sa punem accent pe asigurarile de sanatate cu extindere teritoriala si in anul 2022.

Un al doilea segment pe care ne vom concentra strategia de dezvoltare in acest an sunt asigurarile de cyber si raspunderi, in contextul in care apar noi riscuri si noi cerinte in piata”,  a declarat Alexandra Elena Durbaca, CEO Leader Team Broker.

Reprezentantul companiei a explicat ca numarul companiilor interesate de polita de cyber risk a crescut semnificativ dupa ce, in 2020 si 2021, atacurile cibernetice au crescut cu pana la 70%.

 Pe de alta parte, 2021 a adus o alta noutate interesanta in industrie la nivel global – asigurarea impusa de Amazon tuturor sellerilor care vand pe platforma peste o anumita limita de suma.

”Leader Team Broker a fost printre primii jucatori din Europa care a lansat un astfel de produs. In prezent, avem peste 150 de companii din Europa care au achizitionat deja acest produs si avem ca tinta sa ne extindem cu el in cat mai multe tari UE.

Totodata, estimam ca segmentul raspunderilor profesionale si cyber va creste cu 20% in 2022, iar noi vom veni in sprijinul clientilor nostri cu noi produse inovative”, a adaugat Alexandra Elena Durbaca, CEO.

 

Topul asigurarilor  necesare unei companii sau persoane fizice

In 2021,  Top 3 cele mai solicitate produse au fost politele auto (RCA si CASCO), asigurarile de raspunderi profesionale si polita de sanatate. Clasamentul va ramane aproximativ acelasi si in 2022, cu mentiunea ca asigurarile bunurilor vor intra de asemenea in top 3.

In cazul companiilor, in topul celor mai importante asigurari pe care trebuie sa le incheie o companie se numara cele de bunuri si caldiri, raspunderi profesionale, cea de sanatate pentru angajati si cea auto (daca este cazul).

In cazul unei persoane fizice sau al unei familii, in clasament ar trebui sa fie asigurarea de sanatate si de viata,  asigurarea bunurilor (locuinta si auto), asigurarea de raspundere si asigurarea de calatorii (daca este cazul).

 

Ce trebuie sa stie romanii care vor sa incheie o asigurare in 2022

Specialistii Leader Team Broker recomanda celor care vor sa incheie polite de asigurare in 2022 sa-si achizitioneze asigurarile, in functie de analiza riscurilor la care se expun si sa isi indrepte cu precadere atentia catre asigurarea bunurilor, a locuintei si a sanatatii (sunt asigurari de baza pe care oricine trebuie sa le aiba).

De asemenea, Leader Team recomanda romanilor sa apeleze la un broker cu experienta pe produsul de asigurare de care au nevoie. Piata este mare, exista numeroase oferte si la fel de multi specialisti insa dincolo de ofera si pret, consultanta impartiala focusata pe analiza nevoilor si prezentarea solutiilor de ultima generatie poate face o diferenta semnificativa intre un broker sau altul.

Aditional, asistenta in caz de dauna reprezinta un diferentiator. Expertii companiei recomanda totodata romanilor sa aleaga produsul de asigurare potrivit nevoilor si nu bazat doar pe pret. Sa aleaga produse de asigurare de la societati de asigurare cu experienta, bonitate si stabile in piata.

 

Despre Leader Team Broker de asigurare

Leader Team Broker de asigurare este o companie de brokeraj in asigurari cu prezenta la nivel european si cu peste 16 ani de experienta in managementul riscului si asigurari. Compania este recunoscuta ca unul dintre cei mai inovatori jucatori de brokeraj in asigurari cu produse unice de raspundere, sanatate, cyber security, produse pentru industria IT, industria navala, aviatie, energie, marketing si HR.

In 2021, Leader Team Broker a primit in UK-Londra, distinctia de ”Brokerul de asigurari al anului”, in cadrul premiilor Corporate LiveWire, pentru gradul de creativitate si de inovare a produselor de asigurare, concepute pentru noile industrii aflate in dezvoltare si care acopera noile provocari ale mediului de business.  Juriul a apreciat felul in care Leader Team Broker sparge tipare si vine cu produse creative, pentru industrii aflate in plina expansiune si pentru riscuri dintre cele mai diverse.

In 2020, performantele companiei au fost recompensate de publicatia Piata Financiara cu titlul de ”Brokerul anului in asigurari” si de Financial Intelligence cu distinctia ”Asigurarea pentru securitate cibernetica a anului 2020”.

Publicatia londoneza ”Treat Technologies” dedicata stirilor din domeniul securitatii cibernetice a inclus Leader Team Broker in top 20 companii la nivel mondial care ofera cele mai bune solutii si produse de asigurare in ”cyber insurance”.

In anul 2017, compania a primit premiul ”Cel mai creativ Broker de asigurare din Romania”, oferit de Media XPrimm iar in 2019 a primit premiul pentru „Inovatie si Digitalizare”, fiind singura companie de brokeraj care a folosit tehnologia RPA pentru operatiunile financiare repetitive.

Compania a fost premiata in 2020 de publicatia Piata Financiara, la Gala e-finance, cu premiul „e-Risk” pentru cel mai bun produs destinat prevenirii si acoperirii riscului de atacuri cibernetice.

 

Leader Team este singura companie de brokeraj in asigurari care a dezvoltat conceptul iDoctor, un program integrat de servicii medicale nationale si internationale, avand la baza un program de asigurari personalizat.

 

Detalii pe https://leaderteam.ro/asigurare-sanatate-idoctor/

Follow us on LinkedIn: Leader Team Insurance Broker https://www.linkedin.com/company/leader-team-insurance-broker/mycompany/?viewAsMember=true