Leader Team Broker ofera in exclusivitate pentru Romania Asigurarea de raspundere contractuala Amazon, obligatorie de la 1 septembrie


De la 1 septembrie, gigantul de retail online Amazon obliga companiile care vand produse prin intermediul platformei sa incheie o asigurare de raspundere contractuala. Decizia vine in urma unor procese pe care compania americana le-a avut in Statele Unite, ca urmare a plangerilor venite din partea clientilor care au primit produse defecte sau care le-au pus sanatatea in pericol.

Leader Team Broker, jucator cheie pe piata locala a asigurarilor, a creat, in exclusivitate pentru Romania si Europa, Asigurarea de raspundere contractuala Amazon – Amazon Seller (FBA) Insurance, o polita special conceputa pentru companiile locale care vand produse pe Amazon.

Asigurarea, creata impreuna cu partenerii Leader Team de pe piata LLOYD’S (Londra), acopera daune de pana la 1 milion de dolari, provocate de produsele pe care sellerii le vand pe Amazon (general liability, product liability, commercial general liability etc.).

Ultima noutate pe care am adus-o de cateva luni in Romania este un produs special creat pentru cei care tranzactioneaza pe Amazon. Se stie ca oricine poate deveni trader pe platforma americana si poate vinde pe Amazon diferite produse fabricate in China sau in alte tari. De curand, compania americana a decis sa solicite, incepand din 1 septembrie, o polita de raspundere profesionala si de raspundere generala, pentru eventualele daune produse clientilor de marfurile vandute de terti prin intermediul platformei. Noi am discutat cu partenerii nostri de pe piata LLOYDS si am creat un produs care se potriveste perfect cu solicitarea Amazon, pentru aceasta categorie de clienti”, a declarat Alexandra Elena Durbaca, CEO Leader Team Broker.

Asigurarea creata de Leader Team Broker, cu preturi accesibile, este acceptata de Amazon si are acoperire oriunde in lume (inclusiv in SUA si in Canada). Astfel, polita acopera daunele oriunde se face tranzactionarea pe Amazon. Totodata, asigurarea are Rating A+ dat de S&P si AM Best, care este o conditie impusa de Amazon. De asemenea, gigantul american poate fi trecut pe polita ca asigurat aditional (“Amazon.com Services LLC and its affiliates and assignees”).

Polita poate fi obtinuta rapid, cu un simplu telefon catre consultantii Leader Team Broker, care lucreaza cu chestionare foarte usor de completat si care pot oferi o cotatie de pret in doar 48 de ore.

In iulie, Amazon a fost trimisa in judecata de catre Comisia pentru siguranta a produselor de consum din SUA, incercand sa oblige gigantul de retail online sa-si asume raspunderea pentru sute de mii de produse vandute de selleri prin intermediul platformei, care erau defecte sau care puneau in pericol sanatate cumparatorilor.

Mai mult de jumatate dintre marfurile tranzactionate pe Amazon sunt vandute de terti, fara ca retailerul online sa le verifice. De ani de zile, consumatorii au incercat sa traga la raspundere compania pentru produsele defecte vandute prin intermediul retelei, insa gigantul american a argumentat intotdeauna ca responsabilitatea o poarta vanzatorii, pozitie sustinuta de majoritatea instantelor.

Ca urmare a proceselor tot mai frecvente, Amazon vine de la 1 septembrie cu o politica actualizata si solicita comerciantilor o asigurare obligatorie de raspundere civila pentru produsele pe care le vand prin intermediul platformei.