Cat costa o asigurare de sanatate privata?


Pandemia de COVID-19 i-a determinat pe romani sa fie mai atenti la sanatatea lor, atat pe partea de preventie, cat si in ceea ce priveste asigurarea riscului de imbolnavire pentru viitor. Astfel, anul trecut, segmentul asigurarilor de sanatate, atat nationale, cat si internationale, a crescut cu peste 18% fata de anul anterior, potrivit calculelor Leader Team Broker.

De altfel, in ultimii ani, romanii au capatat mai multa incredere in asigurarile de orice fel, piata fiind una cu potential mare de crestere si in anii care urmeaza.

Majoritatea oamenilor nu aveau incredere in zona de asigurari acum 10 ani, pentru ca nu era un domeniu foarte bine reglementat si oricine vindea asigurari. Acest lucru s-a schimbat in ultimii ani datorita modificarilor legislative, care au dus la cresterea gradului de profesionalizare in domeniu. Acum sunt in industrie persoane foarte competente, care reusesc sa transmita informatii corecte despre ce inseamna prima de asigurare, cum poate fi gestionat riscul sau ce tip de asigurare i se potriveste fiecaruia”, a declarat Alexandra Elena Durbaca, CEO Leader Team, intr-un interviu acordat BZI.

Potrivit acesteia, piata asigurarilor este pe un trend ascendent in ultima perioada, iar pandemia a accelerat aceasta tendinta de crestere, in special pe segmentul politelor de sanatate.

 

Asigurare medicala privata preturi

Cat costa o asigurare de sanatate privata

Asigurarile de sanatate sunt variate si pot avea acoperire nationala sau internationala. In ceea ce priveste costurile, reprezentanta Leader Team Broker a dat exemplul unui adult cu varsta de 35 de ani, pentru care o asigurare nationala porneste de la 2.000 lei/an, care poate fi platita si in rate, si care acopera consultatii nelimitate pentru orice specialitate, orice tip de investigatie medicala de care avem nevoie si spitalizare la orice clinica privata din Romania, la alegere. O asigurare de sanatate include si riscul imbolnavirii de COVID-19.

In acelasi timp, companiile care vor sa-si mentina angajatii sanatosi, mai ales in contextul pandemiei, au posibilitatea sa incheie asigurari de sanatate, pentru care statul ofera deduceri fiscale.

 

Asigurare de sanatate privata internationala

Asigurare medicala privata preturi

Cine vrea sa aiba acces la tratamente si investigatii medicale in strainatate, poate incheia o polita internationala pentru aproximativ 1.000 euro/an, in cazul adultilor, si in jur de 450 euro/an, in cazul copiilor. Asigurarea internationala de sanatate functioneaza similar cu cea nationala, dar asigura sume mai mari, cuprinse intre 1 milion si 6 milioane de euro/an. Cu o astfel de asigurare, romanii pot merge la tratament direct la o clinica privata din strainatate, indiferent de boala de care sufera, fara trimitere de la medicul de familie si fara a completa formularul E112.

 

Asigurare medicala privata Romania pret

Asigurare medicala privata Romania pret

Pe zona de asigurari internationale, Leader Team are in portofoliu produsele de la AXA GLOBAL HEALTH, lider mondial pe piata asigurarilor de sanatate private internationale. Produsele se adreseaza atat companiilor, cat si persoanelor fizice.

O asigurare internationala de sanatate este o polita versatila, care acopera atat boli grave, dar si lucruri simple. Fara trimitere de la medicul de familie, pacientul merge direct la clinica privata pe care o alege si la medicul pe care il alege“, a spus Alexandra Durbaca.

Potrivit acesteia, un alt produs care este pe trend ascendent in ultima perioada este asigurarea pentru copii, dat fiind ca acestia au probleme de sanatate frecvente atunci cand sunt mici, iar parintii incearca sa evite sa mearga cu ei in clinicile si spitalele de stat, unde timpii de asteptare sunt mari si, mai ales, in contextul COVID.

CEO-ul companiei a atras atentia si asupra confuziei frecvente care se face intre abonament si asigurare de sanatate. Abonamentul este lansat de clinici si include un numar limitat de consultatii si acces la un numar restrans de medici. Polita de asigurare acopera orice investigatie medicala la orice clinica privata si la orice medic pe care si-l doreste pacientul.

Pentru a veni in sprijinul celor care doresc mai multe informatii despre asigurarile de sanatate, Leader Team Broker a lansat asistenta virtuala EVA, primul chatbot din Romania care ajuta clientii existenti si potentiali sa decida asupra politei de sanatate pe care o doresc – interna sau internationala si la ce costuri.

In mai putin de 60 de secunde de la interactiunea cu EVA, clientul primeste in chat si pe email oferta de sanatate, personalizata pe nevoile sale. Pentru ca brokerul de asigurari a primit un feedback foarte bun de la clienti, compania vrea sa extinda atributiile asistentei virtuale si pe alte linii de asigurare.

 

Pentru mai multe detalii despre asigurarile de sanatate, dar si despre politele cyber sau despre asigurarile de raspundere, urmariti interviul integral cu Alexandra Elena Durbaca pe linkul de mai jos: