Razvan Rusu, CEO Leader Team Broker, a acordat un interviu in exclusivitate pentru Xprimm Media despre importanta educatiei financiare


Razvan RUSU: Brokerul are un rol important in educatia financiara si evaluarea riscurilor la care se expun clientii

Intr-o lume cu produse financiare care tind sa devina din ce in ce mai sofisticate, rolul brokerului nu este doar sa intermedieze produse de asigurare, ci si sa faca atat educatie financiara, cat si consultanta privind managementul riscului, a precizat Razvan RUSU, CEO, LEADER TEAM Broker part of Londongate.

“In cadrul LEADER TEAM avem capacitatea de a lucra cu un volum ridicat de informatii, intelegand si valorificand datele pentru a face eficient programul de asigurare si a oferi politele de asigurare potrivite fiecarui client. La baza sta formarea profesionala a personalului din asigurari, fiind o conditie esentiala pentru viitorul pietelor financiare. Nevoia de pregatire este un lucru care ne preocupa pe noi toti, deoarece aceasta contribuie in mod determinant la informarea corecta a consumatorului dar si protejarea jucatorilor de pe piata, impotriva practicilor neloiale, abuzive si frauduloase. Ca si companie investim mult in instruirea personalului nostru, atat prin cursuri tehnice despre produse de asigurare cat si prin intermediul cursurilor de soft skills”, a declarat Razvan RUSU pentru Publicatiile XPRIMM.

El a mai aratat ca, in industria de asigurari, putem observa in randul jucatorilor de pe piata eforturi comune de informare pentru cresterea gradului de educare a consumatorilor, dar si a gradului de profesionalizare a specialistilor din asigurari.

“Progresul tehnologic si accesul la informatie variata influenteaza comportamentul consumatorului de servicii financiare, astfel ca se impune o crestere a nivelului de pregatire. Lucrurile au inceput sa se schimbe odata cu profesionalizarea meseriei de intermediar in asigurari, adica cu implementarea de catre CSA a obligativitatii cursurilor de pregatire profesionala unitara a personalului din asigurari. Aditional, IDD-ul marcheaza trecerea la un alt nivel de maturitate si profesionalizare in domeniul asigurarilor”, a spus Razvan RUSU.

El a adaugat ca aceste schimbari in ceea ce priveste cresterea gradului de profesionalizare a persoanelor ce activeaza in piata asigurarilor trebuie tratate ca o oportunitate pe care organismele de formare profesionala trebuie sa o fructifice in vederea realizarii scopului major pe care acestea il au si anume asigurarea conditiilor propice pentru dezvoltarea profesionala a personalului angajat in acest domeniu.

LEADER TEAM Broker part of Londongate sprijina, in calitate de Partener, cea de-a 21-a editie a Forumului International Asigurari-Reasigurari – FIAR 2018, compania fiind si Partener al Conferintei Brokerilor, ce va avea loc marti – 15 mai.

FIAR 2018 se va desfasura intre 13 si 16 mai, in Bucuresti, la Hotelul Sheraton. Cu 7 conferinte si workshop-uri, sute de intalniri bilaterale si multiple evenimente de business networking, FIAR reprezinta unul dintre cele mai cunoscute evenimente de primavara dedicate pietei de profil. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina dedicata.