Prodcut Recall Insurance

Prin Product recall, Leader Team Broker ajuta producatorii si comerciantii sa acopere pierderile provocate de retragerea de la vanzare a unor produse


• Industria auto, cea alimentara si cea farmaceutica, domeniile unde se cer cele mai multe asigurari de product recall

• “Product recall” poate acoperi mai multe tipuri de daune, de la costurile de retragere a produsului pana la daunele de imagine produse de incidentul negativ

Bucuresti, 11 iulie 2023. Leader Team Broker, jucator cheie pe piata asigurarilor de nisa din Romania si din Europa, ofera producatorilor si comerciantilor asigurarea “Product recall“, o polita care ii ajuta sa diminueze pierderile provocate de scoaterea de la vanzare a bunurilor dar si alte costuri generate de astfel de situatii cu impact asupra reputatiei si imaginii publice. Polita, creata in colaborare cu cei mai mari asiguratori din Romania si de pe piata LLOYD’S, acopera daunele suferite de producatori in cazul in care produsele lor nu indeplinesc standardele de calitate impuse si trebuie retrase de pe piata din varii motive (erori de fabricatie, alterare, contaminare accidentala sau pentru ca prezinta riscuri de sanatate pentru consumatori -n.n.).
Industria auto, cea alimentara si cea farmaceutica sunt domeniile din care vine si cea mai mare cerere pentru asigurari de product recall, insa orice companie din orice domeniu de activitate, care are produse fizice in circulatie, ar trebui sa ia in considerare acest tip de polita, pentru a-si proteja activitatea si reputatia.

Asigurarea pentru product recall se adreseaza, practic, tuturor firmelor care produc si comercializeaza produse, fie ca vorbim despre industria alimentara, productia de mobila, de imbracaminte, industria IT sau cea de masini. Acoperirea oferita de o asigurare pentru product recall poate varia in functie de nevoile si riscurile specifice ale unei industrii sau ale unei companii si poate include costurile o serie variata de costuri legate de retragerea produsului de pe piata. De aceea, este important sa se verifice in mod clar clauzele si conditiile specifice ale politei de asigurare pentru product recall, deoarece acoperirea si limitarile pot varia in functie de furnizorul de asigurari si de polita incheiata. Consultarea cu un specialist in asigurari este recomandata pentru a intelege in detaliu ce daune sunt acoperite si pentru a asigura o acoperire adecvata in functie de nevoile si riscurile specifice ale companiei, iar noi, la Leader Team Broker, punem la dispozitia clientilor nostri cei mai buni specialisti care ofera consultanta tintita pe nevoile fiecaruia dintre ei”, a declarat Alexandra Elena Durbaca, CEO Leader Team Broker.

Retragerea unui produs de pe piata se face fie atunci cand producatorul descopera ca acesta nu indeplineste standardele de calitate cerute, are defecte sau prezinta riscuri pentru consumatori, fie dupa ce a produs deja prejudicii consumatorilor si autoritatile cer scoaterea lui de la vanzare. In oricare dintre situatii, o retragere de produs inseamna pentru producator pierderi financiare semnificative, incepand cu costurile de fabricatie, prejudicii de imagine, dar si daune materiale pe care instantele le pot decide in urma unor procese.
Asigurarea pentru product recall vine in sprijinul producatorilor care trec prin astfel de situatii, aceasta fiind o forma specializata de asigurare, care ofera acoperire financiara in cazul in care o companie este nevoita sa retraga un produs de pe piata.

“O asigurare pentru product recall a devenit o necesitate zilele noastre, cand retragerile de produse de la comercializare sunt tot mai frecvente, iar producatorii inregistreaza pierderi chiar si de sute de milioane de euro sau dolari. Fie ca vorbim despre contaminarea cu diferite bacterii in industria alimentara, fie ca vorbim despre defectiuni la sistemul de frane sau la airbag in industria auto, fie de erori de fabricatie la bateria telefoanelor care le fac sa explodeze – ca sa enumar doar cateva din cele mai cunoscute exemple din ultimii ani -, rechemari de produse au loc aproape zilnic la nivel mondial, in toate industriile. Totodata, firmele producatoare sufera si o lovitura de imagine si se confrunta cu critici si procese din partea consumatorilor, mai ales daca produsele respective au pus in pericol viata clientilor. Si, de multe ori, o retragere de produs de pe piata poate aduce falimentul producatorului. De aceea, asigurarea pentru product recall reprezinta un instrument esential pentru companiile care produc si comercializeaza diferite produse, fiind o polita ce ofera o protectie valoroasa in fata tuturor riscurilor asociate cu retragerea produselor de pe piata. Leader Team Broker a inteles nevoia pentru o astfel de polita de asigurare in piata si venim in intampinarea acestei nevoi a partenerilor nostri, oferindu-le aceasta forma de sprijin esentiala in protejarea afacerii si gestionarea costurilor generate de o posibila retragere de produs din piata”, a declarat Razvan Rusu, fondator Leader Team Broker.

Asigurarea pentru product recall poate fi incheiata intr-o varietate de industrii, aceasta fiind o masura de protectie utilizata de companii pentru a acoperi costurile asociate cu retragerea unui produs de pe piata din motive de siguranta sau conformitate. De exemplu, in industria alimentara, producatorii de alimente si bauturi pot solicita asigurari pentru product recall, avand in vedere riscurile asociate cu contaminarea, etichetarea incorecta sau orice alta problema care ar putea afecta siguranta consumatorilor.
In industria de produse electronice, companiile care produc telefoane mobile, calculatoare, televizoare, electrocasnice sau dispozitive medicale pot solicita asigurari pentru product recall, deoarece defectele sau problemele tehnice pot avea consecinte grave pentru utilizatori. Industria farmaceutica si cea a jucariilor sunt, de asemenea, domenii care se confrunta frecvent cu rechemari de produse de pe piata, iar o asigurare de product recall este mai mult decat necesara in astfel de situatii.

Desi nu este o asigurare obligatorie, exista domenii – cum ar fi industria auto -, in care producatorul cere furnizorilor de componente sa prezinte o asigurare pentru product recall. Producatorii de vehicule si de piese auto se asigura, in general, pentru product recall, in special in cazul in care exista probleme legate de siguranta, cum ar fi defectiuni la anumite componente sau riscuri de incendiu.

O asigurare pentru product recall poate acoperi mai multe tipuri de daune, in functie de clauzele specifice. In general, polita acopera costurile de retragere a produsului, cum ar fi costurile de transport, depozitare temporara, distrugere sau reconditionare a produselor, costurile de comunicare si relatii publice, daunele de imagine si de reputatie, pierderile financiare directe (venituri sau profituri afectate de rechemarea produsului), precum si costurile de asistenta juridica, inclusiv consultanta si aparare in cazul unor litigii sau reglementari legale.

La nivel mondial, cele mai costisitoare retrageri de produse de pe piata, care au produs pagube de miliarde de dolari producatorilor, s-au inregistrat in industria auto (masini cu defecte de fabricatie care au pus in pericol viata pasagerilor), in industria alimentara (produse infestate cu E.coli, Salmonela sau Listeria) si industria farmaceutica (medicamente neconforme cu regulamentele din domeniu).

Despre Leader Team Broker de asigurare

Leader Team Broker de asigurare este o companie de brokeraj in asigurari cu prezenta la nivel european si cu peste 17 ani de experienta in managementul riscului si asigurari. Compania este recunoscuta ca unul dintre cei mai inovatori jucatori de brokeraj in asigurari cu produse unice de raspundere, sanatate, cyber security, produse pentru industria IT, industria navala, aviatie, energie, marketing si HR.

In 2021 si 2022, Leader Team Broker a primit, in Marea Britanie, distinctia de “Brokerul de asigurari al anului”, in cadrul premiilor Corporate LiveWire, pentru gradul de creativitate si de inovare a produselor de asigurare, concepute pentru noile industrii aflate in dezvoltare si care acopera noile provocari ale mediului de business. Juriul a apreciat felul in care Leader Team Broker sparge tipare si vine cu produse creative, pentru industrii aflate in plina expansiune si pentru riscuri dintre cele mai diverse.

In 2020, performantele companiei au fost recompensate de publicatia Piata Financiara cu titlul de “Brokerul anului in asigurari” si de Financial Intelligence cu distinctia “Asigurarea pentru securitate cibernetica a anului 2020”.

Publicatia londoneza “Treat Technologies” dedicata stirilor din domeniul securitatii cibernetice a inclus Leader Team Broker in top 20 companii la nivel mondial care ofera cele mai bune solutii si produse de asigurare in “cyber insurance”. In anul 2017, compania a primit premiul “Cel mai creativ Broker de asigurare din Romania”, oferit de Media XPrimm iar in 2019 a primit premiul pentru “Inovatie si Digitalizare”, fiind singura companie de brokeraj care a folosit tehnologia RPA pentru operatiunile financiare repetitive. Compania a fost premiata in 2020 de publicatia Piata Financiara, la Gala e-finance, cu premiul “e-Risk” pentru cel mai bun produs destinat prevenirii si acoperirii riscului de atacuri cibernetice.

Leader Team este singura companie de brokeraj in asigurari care a dezvoltat conceptul iDoctor, un program integrat de servicii medicale nationale si internationale, avand la baza un program de asigurari personalizat.

Leader Team Broker se bucura de un punctaj maxim de 5 stele pe Google, iar numarul semnificativ de recenzii pozitive din partea clientilor demonstreaza ca produsele de asigurare si serviciile de consultanta oferite se ridica la asteptarile acestora si le acopera pe deplin nevoile.

Detalii pe https://leaderteam.ro/
Follow us on LinkedIn: Leader Team Insurance Broker https://www.linkedin.com/company/leader-team-insurance-broker/mycompany/?viewAsMember=true