Alexandra Elena Arsenie a prezentat planurile noastre in materie de tehnologie si asigurari in cadrul FIAR- THE INTERNATIONAL INSURANCE-REINSURANCE FORUM


Colega noastra Alexandra Elena Arsenie, Director Executiv, a prezentat planurile noastre in materie de tehnologie si asigurari in cadrul FIAR- THE INTERNATIONAL INSURANCE-REINSURANCE FORUM, Bucuresti 2018. In cadrul conferintei ‘INSURANCE IN A DIGITAL WORLD’ am fost alaturi de partenerul nostru de inovatie, Daniel Jinga, Fondator TPA 2.0 ce a discutat despre platformele digitale ca model de business si impactul pe care il au asupra industriei de asigurari, cat si oportunitatea de a genera canale noi de venituri.

Alexandra DURBACA, Executive Director, LEADER TEAM, Romania

Daniel JINGA, Founder, TPA 2.0

Alexandra DURBACA:

  • TPA 2.0 este partenerul nostru. LEADER TEAM incearca sa se implice in proiecte interesante, care imbina tehnologia cu asigurarile. In acest sens, anul trecut am devenit primul broker de asigurare care a implementat roboti pentru a eficientiza si a usura munca angajatilor.

Daniel JINGA:

  • Incerc sa activez ca un orchestrator de platforme si ecosisteme in piata de asigurari. Nu sunt broker sau asigurator, ci un tip de companie noua pentru aceasta regiune a Europei. Aici, piata este mica, dar este una senzationala in ceea ce priveste forta de munca. Sper sa reusesc si in afara granitelor Romaniei in urmatoarele 24 luni.
  • Digital Platforms and Ecosystems” este un trend. Un studiu realizat de Accenture arata ca 75% din executivii din asigurari sunt de acord ca ecosistemele digitale transforma industria. 4% dintre asiguratori spun ca adoptarea unei strategii de tip platforma este absolut cruci
  • ala cercului lor; cu toate acestea, doar 33% dintre asiguratori spun astazi ca au initiative agresive in sensul de a dezvolta o asemenea strategie sau de a participa la un ecosistem digital.
  • Platforme si ecosisteme – ce intelegem prin aceste cuvinte? Platforma este vazuta ca un business modern, este acea platforma prin care putem reuni actori diferiti intr-o piata – asigur
  • atori, brokeri, reasiguratori, parteneri de distributie, companii logistice etc. Iar ecosistemul este o retea complexa de business-uri interconectate, care sunt dependente intre ele si care comunica. Ecosistemul este o interfata unica, care permite clientilor sa acceseze tot ce ii intereseaza intr-un anumit domeniu.
  • Pana in 2025, 30% din veniturile globale generate in economie vor fi prin ecosisteme.