Leader Team este primul broker de asigurari care a dezvoltat roboti pentru a eficientiza si simplifica munca angajatilor sai 

Leader Team este primul broker de asigurari care a dezvoltat roboti pentru a eficientiza si simplifica munca angajatilor sai. Inca de la infiintare, echipa Leader Team Broker s-a dedicat cu pasiune dezvoltarii celor mai personalizate si inovative servicii in asigurari. Ne axam in permanenta pe perfectionare si inovatie.

Leader Team, broker de asigurari afiliat retelei internationale Londongate, este primul intermediar de asigurari din Romania care apeleaza la inteligenta artificiala pentru a isi scapa angajatii de muncile plictisitoare. In termeni mai tehnici, aceasta inseamna ca brokerul a achizitionat softuri speciale care sa realizeze muncile repetitive si sa le dea astfel oamenilor mai mult timp pentru activitatile creative. In domeniul asigurarilor, robotizarea devine deja o certitudine.

 

” Ideea companiei a fost sa introduca o solutie RPA (Robotic Process Automation) care sa preia task-urile repetitive si sa elimine erorile de introducere a datelor.”, transmite brokerul, ]ntr-un comunicat.

La finalul anului trecut a fost implementat un proiect pilot care odata setat si-a dovedit eficienta iar acum urmeaza sa fie extins la nivelul intregii companii. Practic, au fost simplificate multe dintre activitatile administrative si s-au optimizat procesele de lucru. Acest lucru s-a datorat eliminarii decalajelor de introducere a datelor si a crescut conformitatea fara a creste insa volumul de munca al membrilor echipei.

“Spre exemplu, unul dintre cele mai importante procese care a fost automatizat este cel de reconciliere financiara. Pe scurt, asta inseamna colectarea si reconcilierea tuturor datelor legate de polite si comisioane de la asiguratori folosind formatele lor. Volumul de informatii este imens acesta fiind procesat de roboti doar intr-o singura zi. ” declara Razvan Rusu, CEO Leader Team.

Din perspectiva Leader Team robotizarea este cea mai rapida si mai eficienta cale de a colecta, procesa si furniza un volum mare de informatii.

“Robotizarea inseamna securitate sporita, mai ales in perspectiva GDPR. Datele sunt protejate si nu pot fi dezvaluite dintr-o eroare umana. Platforma creata acopera o serie extinsa de activitati. Ea automatizeaza sarcinile manuale prin dezvoltarea si instalarea unor roboti cu inteligenta artificiala care sunt controlati printr-un server securizat. Aceasta tehnologie aduce beneficii importante, de la performanta proceselor de business la cresterea marjelor operationale iar asta duce automat la cresterea competitivitatii.”, spun cei de la Leader Team.

Robotii se inteleg bine cu asigurarile

Capital arata, in urma cu o luna, cum mii de romani angajati in asigurari simt deja efectele colaborarii cu soft-urile si echipamentele specializate.

Este un proces normal, prin care companii din tari mai dezvoltate au trecut deja si care ia amploarea si la noi. Totusi, fata de alte tari, angajatorul tinde sa evite discutiile pe acest subiect, atat in ceea ce priveste relatia directa cu angajatul cat si in ceea ce priveste relatia institutionala, cu sindicatele.

Daca in ceea ce priveste alte aspecte(cum ar fi de exemplu varietatea produselor pe care le au in portofoliii) firmele de asigurare din Romania sunt mult in urma Europei sau chiar impotriva tendintelor din UE (suntem singura tara UE in care asigurarile de viata au o pondere aproape insignifianta in totalul subscrierilor), in privinta apetentei pentru tehnologie firmele locale par foarte deschise.