Leader Team Broker – membrul al Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari

Leader Team Broker este incepand de astazi membrul al Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari. Alaturi de UNSICAR dorim sa contribuim la dezvoltarea pieţei de brokeraj de asigurare, protecţia intereselor clienţilor noştri, creşterea gradului de educaţie financiară şi de profesionalizare a industriei.

Opt companii de brokeraj de asigurare s-au alaturat Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari -UNSICAR. Prin urmare, incepand de joi, 19 iulie a.c., asociatia reuneste 72 de companii.

Acestea sunt urmatoarele: ARPEMIX – Consult Broker de Asigurare (Brasov), PRO AS Milenium Broker de Asigurare (Bucuresti), CND International Broker de Asigurare (Bucuresti), ASIFORT Broker de Asigurare (Ploiesti), ADECAR Broker de Asigurare (Campina), FORUM Insurance Broker (Bucuresti), IDEA Broker de Asigurare (Bucuresti) si LEADER TEAM Broker de Asigurare (Bucuresti).

Aderarea acestor companii a fost aprobata in unanimitate de Adunarea Generala UNSICAR, care a avut loc joi, 19 iulie 2018, la Hotel Hilton, Bucuresti.

Anterior acestei sedinte, UNSICAR a incheiat un acord de colaborare cu MARSH Broker de Asigurare-Reasigurare, acord care vizeaza sustinerea reciproca si o informare bidirectionala.

In cadrul Adunarii Generale, membrii UNSICAR au discutat despre efectele noului Regulament General privind protectia datelor personale (GDPR) asupra activitatii lor operationale, dar si despre asteptarile legate de viitoarea legislatie a distributiei in asigurari (legea de transpunere a Directivei IDD). Un alt subiect de dezbatere l-a constituit pachetul de propuneri de modificare a statutului UNSICAR.

“In doar patru luni de la preluarea mandatului actualei echipe de conducere a UNSICAR, s-au facut pasi importanti pentru atingerea celor trei directii strategice ale asociatiei noastre. Ne intereseaza sa crestem reprezentativitatea si sa consolidam notorietatea profesiei noastre si a UNSICAR. Cu cat vom avea mai multi membri in asociatie, cu atat vocea noastra va fi mai puternica. Deja exista si alte companii care sunt interesate sa vina alaturi de noi, pana la sfarsitul acestui an. Avem convingerea ca brokerii de asigurare au un rol esential in dezvoltarea pietei de asigurari”, a declarat Dorel DUTA, Presedinte UNSICAR.

“Vrem, de asemenea, sa cream conditii pentru ca un numar cat mai mare dintre membrii nostri sa se implice in activitatile relevante ale UNSICAR. Acest lucru se intampla deja. La nivelul UNSICAR s-au initiat deja cateva grupuri de lucru, care se vor ocupa de problematica pregatirii profesionale si de aspecte legate de noua legislatie privind distributia asigurarilor. Cea de-a treia directie strategica pe care ne-am propus-o este sa initiem si sa derulam proiecte care sa genereze plus valoare pentru membrii nostri. In acest sens, am lansat, in luna mai 2018, Centrul de Informare si Suport care transmite, saptamanal, catre peste trei sute de brokeri si alte entitati interesate, informatii la zi si de interes pentru activitatea noastra”, a adaugat Dorel DUTA.

Potrivit acestuia, cea mai mare provocare a anului 2018 pentru brokerii de asigurare o reprezinta noua legislatie privind distributia asigurarilor, care va redesena arhitectura intregii piete de asigurari.

“UNSICAR este partener permanent de dialog al autoritatilor si va continua toate demersurile necesare pentru a-si aduce contributia la creionarea noii legislatii, astfel incat aceasta sa asigure echilibrul intregii piete de asigurari”, a precizat Presedintele UNSICAR.

Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari – UNSICAR, organizatie infiintata in anul 2000, reprezinta 72 de companii – de brokeraj de asigurare, de regularizare daune, de pregatire profesionala. Cota membrilor UNSICAR totalizeaza peste 60% din piata de brokeraj de asigurare. Uniunea reprezinta interesele colective ale membrilor sai si colaboreaza cu institutiile publice pe aspecte care privesc piata de brokeraj de asigurare si consumatorul de produse de asigurare.

UNSICAR este membru cu drepturi depline a BIPAR (Bureau International des Producteurs d’Assurances et de Reassurances), organizatie internationala infiintata in 1937 care reuneste asociatiile profesionale nationale ale intermediarilor in asigurari, precum si a POI (Partners of Intermediaries).