polita facultativa

Specialistii explica la ce foloseste o polita facultativa, in completarea asigurarii obligatorii


Specialistii explica la ce foloseste o polita facultativa, in completarea asigurarii obligatorii: O asigurare pentru locuinta acopera si bunurile din casa sau daunele provocate vecinilor

Bucuresti, 16 noiembrie 2023. Leader Team Broker, jucator cheie pe piata asigurarilor de nisa din Romania si Europa, atrage atentia asupra faptului ca asigurarea locuintei ar trebui sa fie una dintre prioritatile proprietarilor, iar in completarea celei obligatorii este indicat sa achizitioneze si o polita facultativa, in conditiile in care aceasta acopera, pentru doar cateva zeci de euro, o varietate de riscuri dintre cele mai diverse.

Guvernul a stabilit ca, din luna noiembrie, prima de asigurare pentru politele obligatorii pentru locuinta (PAD) sa creasca de la 100 la 130 de lei, majorarea fiind justificata de cresterea costurilor cu reasigurarea si presiunile inflationiste. Potrivit statisticilor oficiale (baza de date PAID si INS), la 31 octombrie 2023, erau in vigoare sub 2 milioane de polite obligatorii, ceea ce inseamna ca, in Romania, doar una din 5 proprietati este asigurata, conform legii.

”PAD este asigurarea obligatorie si trebuie platita ca atare, dar proprietarii trebuie sa stie ca aceasta ii despagubeste doar in situatii generate de dezastre naturale, cum ar fi cutremurele, inundatiile in urma ploilor abundente si alunecarile de teren. Pentru orice alt tip de incident in urma caruia o locuinta este avariata, trebuie incheiata o asigurare facultativa. Astfel, daca vrea sa-si stie locuinta si bunurile din ea in siguranta, orice proprietar ar trebui ca, pe langa asigurarea obligatorie, sa se gandeasca sa incheie si o polita facultativa, care acopera o serie mult mai larga de riscuri. Fie ca vorbim despre banala inundatie de la vecini, fie despre evenimente mai grave, ca spargerea locuintei si furtul unor obiecte de valoare, asigurarea facultativa pentru locuinte ofera garantia unor despagubiri consistente in situatii de criza”, a declarat Razvan Rusu, fondator Leader Team Broker de asigurari.

Leader Team Broker, care are in portofoliu cele mai multe produse de asigurare de pe piata si lucreaza cu peste 30 de asiguratori locali si internationali, ofera clientilor sai una dintre cele mai bogate oferte de polite de asigurare, inclusiv pentru asigurarea facultativa a locuintei.

Astfel, politele pentru asigurarea locuintei de la Leader Team ofera clientilor posibilitatea de a personaliza pachetul de asigurare, dupa nevoi si preferinte. Clientii pot, de asemenea, opta pentru o serie de acoperiri optionale, pe langa cele standard, pe care compania le ofera.

Politele de la Leader Team acopera riscuri dintre cele mai diverse, cum ar fi: inundatii provenite de la vecini sau de la propriile instalatii, vandalism si furt de bunuri din locuinta, lovirea locuintei de catre autovehicule, explozii, dar si traznet sau cutremur.

”Cauza principala a daunelor pe asigurarile de locuinta o constituie inundatia cu apa de pe conducte, fie de la vecini, fie din cauza propriilor instalatii, respectiv peste 50% din daune. Insa cei care isi fac o asigurare facultativa pentru locuinta, aceasta va acoperi toate riscurile neprevazute care pot aparea, fie din cauze naturale, fie in urma unor incidente exceptionale. De asemenea, asigurarea functioneaza si pentru acoperirea bunurilor care nu fac parte integranta din structura cladirii, cum ar fi aparatura electrica si electrocasnica, mobilier si materiale textile de valoare sau tablouri si obiecte de arta”, a declarat Alexandra Elena Durbaca, CEO Leader Team Broker de asigurari.

Separat, o polita facultativa poate contine si o clauza de raspundere civila fata de terti, care se poate dovedi a fi extrem de utila in cazul inundatiilor accidentale a apartamentelor inferioare sau a altor tipuri de incidente datorate functionarii defectuoase a aparaturii electrocasnice sau a instalatiei electrice.

Despre Leader Team Broker de asigurare

Leader Team Broker de asigurare este o companie de brokeraj in asigurari cu prezenta la nivel european si cu peste 16 ani de experienta in managementul riscului si asigurari. Compania este recunoscuta ca unul dintre cei mai inovatori jucatori de brokeraj in asigurari cu produse unice de raspundere, sanatate, cyber security, produse pentru industria IT, industria navala, aviatie, energie, marketing si HR.

In 2021, Leader Team Broker a primit in UK-Londra, distinctia de ”Brokerul de asigurari al anului”, in cadrul premiilor Corporate LiveWire, pentru gradul de creativitate si de inovare a produselor de asigurare, concepute pentru noile industrii aflate in dezvoltare si care acopera noile provocari ale mediului de business. Juriul a apreciat felul in care Leader Team Broker sparge tipare si vine cu produse creative, pentru industrii aflate in plina expansiune si pentru riscuri dintre cele mai diverse.

In 2020, performantele companiei au fost recompensate de publicatia Piata Financiara cu titlul de ”Brokerul anului in asigurari” si de Financial Intelligence cu distinctia ”Asigurarea pentru securitate cibernetica a anului 2020”.

Publicatia londoneza ”Treat Technologies” dedicata stirilor din domeniul securitatii cibernetice a inclus Leader Team Broker in top 20 companii la nivel mondial care ofera cele mai bune solutii si produse de asigurare in ”cyber insurance”. In anul 2017, compania a primit premiul ”Cel mai creativ Broker de asigurare din Romania”, oferit de Media XPrimm iar in 2019 a primit premiul pentru „Inovatie si Digitalizare”, fiind singura companie de brokeraj care a folosit tehnologia RPA pentru operatiunile financiare repetitive. Compania a fost premiata in 2020 de publicatia Piata Financiara, la Gala e-finance, cu premiul „e-Risk” pentru cel mai bun produs destinat prevenirii si acoperirii riscului de atacuri cibernetice.

Leader Team este singura companie de brokeraj in asigurari care a dezvoltat conceptul iDoctor, un program integrat de servicii medicale nationale si internationale, avand la baza un program de asigurari personalizat.

Detalii pe https://leaderteam.ro/
Follow us on LinkedIn: Leader Team Insurance Broker https://www.linkedin.com/company/leader-team-insurance-broker