Razvan Rusu – prezentare despre Asigurarea de Cyber la Congresul International de Cybersecurity in Sibiu (Romania)

Saptamana trecuta colegii nostri au participat la a sasea editie a Congresului international de Cybersecurity in Sibiu (Romania). Directorul general, Razvan Rusu, a tinut o prezentare despre Asigurarea de Cyber.

RAZVAN RUSU

Fondator și director general, LEADER TEAM Broker de Asigurare


Răzvan Rusu este fondatorul Brokerului de asigurări Leader Team. Cu peste 17 ani de experiență în managementul riscurilor, Răzvan Rusu sa implicat în extinderea și dezvoltarea companiei începând cu anul 2006 și a reușit să facă din Leader Team o companie de brokeraj cu succes în România. Compania are sediul în București și, din 2017, face parte din grupul internațional The Londongate, cu operațiuni în mai mult de 11 țări ale lumii și cu sediul în Londra. Leader Team este un broker de asigurări specializat în distribuția produselor de asigurare pentru companii mari, dar și pentru persoane fizice. Scopul nostru este de a vă sprijini clienții, obiectivele de afaceri și de a crea pentru fiecare dintre ele cele mai bune soluții de management al riscului folosind produse de asigurare. Echipa Leader are în grup și Lloyd’s Broker (în ultimii 330 de ani Lloyd’s a devenit cea mai importantă piață de asigurări specializate din lume), care poate plasa o gamă largă de riscuri mari pentru companii.

ASIGURAREA RISCURILOR CYBER – Ajustat pentru a vă proteja afacerea

Transformarea digitală a activităților economice creează oportunități semnificative pentru inovație, confort și eficiență. Cu toate acestea, incidentele majore recente au subliniat riscurile digitale de securitate și de protecție a vieții private care se bazează pe dependența sporită de tehnologiile digitale. Deși nu este un substitut pentru investițiile în securitatea cibernetică și gestionarea riscurilor, acoperirea de asigurare pentru riscul cibernetic poate contribui semnificativ la gestionarea riscurilor cibernetice prin promovarea conștientizării privind expunerea la pierderi cibernetice, schimbul de expertiză în gestionarea riscurilor, încurajarea investițiilor în reducerea riscurilor și facilitarea răspunsului la incidente cibernetice.

Politica privind riscul cibernetic este concepută pentru a ajuta companiile să gestioneze costurile financiare și reputaționale ca urmare a încălcării securității rețelelor sau a accesului neautorizat sau eliberării de informații private. Asigurarea de acoperire a riscurilor cibernetice oferă companiilor și persoanelor posibilitatea de a transfera o parte din expunerea lor financiară pe piețele de asigurări.